خانه گیاهان دارویی آشنایی با خواص خردل در طب سنتی برای درمان بیماری‌ها

آشنایی با خواص خردل در طب سنتی برای درمان بیماری‌ها

توسط kakooti
خواص خردل

یکی از بهترین گیاهان دارویی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها، گیاه خردل است. خواص خردل بسیار است و می‌تواند برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله دردهای عضلانی، دیابت، قلب، زیبایی پوست و مو و غیره بسیار مفید باشد. ما در این مقاله از کاکوتی قصد داریم تا شما را با فواید درمانی گیاه دارویی خردل آشنا کنیم و نحوه استفاده از این گیاه را برای شما توضیح دهیم. ما را در ادامه همراهی کنید.

خواص خردل برای درمان بیماری‌ها در طب سنتی

گیاه خردل جزو سبزی‌های چلیپایی به شمار می‌رود و از نظر ظاهری شباهت بسیاری به کلم بروکلی و کلم دارد. این گیاه به دلیل عطر و طعم دلپذیر و خاصیت درمانی که دارد، مورد استفاده بسیاری از مردم قرار گرفته است. دانه‌های خردل سرشار از مواد معدنی، ویتامین‌ها و روغن‌های طبیعی است. این ویژگی باعث شده است تا این گیاه دارویی به یک منبع غذایی عالی تبدیل شود.

از جمله ترکیبات مفید گیاه خردل می‌توان به کلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم، منیزیم، سدیم، گلوکز، فروکتوز، فیبر، کربوهیدرات و غیره اشاره کرد. خواص خردل بیشمار است و این موضوع باعث شده است تا برگ‌های این گیاه به یک منبع عالی مواد معدنی تبدیل شود. از جمله ویتامین‌های موجود در این گیاه دارویی می‌توان به ویتامین A، K، C و فولات اشاره کرد.

از دانه‌های گیاه دارویی خردل، روغن خردل گرفته می‌شود. شاید برای شما نیز جای تعجب باشد اما مقدار کالری یک قاشق غذاخوری از روغن خردل برابر با ۱۲۴ کالری است. اما این حجم از کالری به دلیل دارا بودن اسیدهای امگا ۳ یک ماده غذایی ارزشمند برای قلب به شمار می‌رود.

مواد غذایی ارزشمند در گیاه خردل و اجزای فنلی آن این گیاه را به یک گزینه‌ی مناسب برای سلامتی تبدیل کرده است. در کنار مزایای سلامتی خردل، این گیاه دارویی از عطر و طعم منحصر به فردی برخوردار است و برای پخت و پز نیز یک گزینه‌ی پیشنهادی بسیار مناسب است. از جمله مصارف درمانی گیاه خردل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

دفع سموم بدن با مصرف خردل

یکی از خواص خردل خاصیت حفاظتی آن در برابر سموم بدن است. از طرفی دیگر جوشانده گیاه دارویی خردل برای پاک‌سازی بدن یک گزینه‌ی پیشنهادی مناسب است. به طوری که بسیاری از پزشکان طب سنتی برای مسمومیت‌های ناشی از مواد مخدر و یا مصرف الکل، استفاده از خردل را پیشنهاد می‌دهند. چرا که این گیاه دارویی می‌تواند الکل را از بدن خارج کند.

رفع مشکلات پسوریازیس با خردل

برخی از افراد دچار مشکل پوستی پسوریازیس هستند. این بیماری یک نوع اختلال خود ایمن التهابی است، پوست شما را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. تحقیقات طب سنتی نشان داده است که مصرف گیاه دارویی خردل به دلیل داشتن خواص ضد التهابی می‌تواند برای درمان پسوریازیس موثر باشد. چرا که این گیاه دارویی دارای موادی است که می‌تواند فعالیت آنزیم‌ها را تحریک کرده و به بهبود این بیماری کمک کند.

درمان دردهای مزمن با مصرف خردل

برای کاهش درد و اسپاسم، استفاده از خواص خردل یک گزینه‌ی پیشنهادی مناسب است. برای این منظور پیشنهاد می‌کنیم که خمیر و یا ضماد دانه‌های خردل را بر روی ناحیه درد خود قرار دهید. البته توجه به این نکته ضروری است که تماس مستقیم این خمیر با پوست، ممکن است باعث ایجاد تاول شود.

برای این منظور پیشنهاد می‌کنیم که از یک ورق کتانی استفاده کنید. چرا این کار باعث می‌شود تا اثرات گرم‌تر خمیر خردل بر روی پوست کاهش پیدا کند.

تسکین دردهای درماتیت پوستی با مصرف خردل

اگر دچار عارضه مزمن پوستی درماتیت هستید، پیشنهاد می‌کنیم که دانه‌های خردل را امتحان کنید. این عارضه پوستی به دلیل تماس پوست با مواد حساسیت‌زا ایجاد می‌شود. درنتیجه خودش را به صورت راش پوستی و خارش نشان می‌دهد. اما با مصرف دانه‌های خردل، علائم این بیماری پوستی مزمن به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. در نتیجه بعد از مدتی بافت‌های پوستی شما ترمیم می‌شود و تورم پوستی کاهش پیدا می‌کند.

کمک به زیبایی پوست و مو با مصرف خردل

یکی از خواص خردل تاثیر فوق‌العاده آن بر روی زیبایی پوست و مو است. به عنوان مثال برای درمان آکنه و روشن‌تر شدن پوست پیشنهاد می‌کنیم که دانه‌های خردل را با روغن کنجد و یا نارگیل ترکیب کنید. این ترکیب یک دارویی موثر برای زیبایی هرچه بیشتر پوست شما است. همچنین این گیاه دارویی با ترکیب با ژل آلوئه‌ورا خاصیت آبرسانی بسیار بالایی دارد و روند پیری صورت شما را به تاخیر می‌اندازد.

همچنین روغن گیاه خردل برای رشد و سلامت موها بسیار تاثیرگذار است. چرا که روغن گیاه خردل سرشار از ویتامین A و اسیدهای چرب امگا ۳ است و زیبایی را برای موهای شما به ارمغان می‌آورد.

بهبود سلامت قلب و عروق با مصرف خردل

یکی از خواص دارویی خردل، خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن است. این گیاه دارویی شفابخش از موادی مانند کامفرول، ایزورهامنیتن، کاروتنوئید و غیره تشکیل شده است که بدن را در برابر هر نوع آسیب و بیماری از جمله بیماری‌های قلبی محافظت می‌کند. برای این منظور پیشنهاد می‌کنیم که اگر دچار عارضه‌های قلبی هستید، از روغن خردل به عنوان روغن پخت و پز استفاده کنید.

تحقیقات علمی بر روی خواص خردل نشان داده است که مصرف این روغن گیاهی در بیماران مبتلا به مشکلات قلبی باعث می‌شود تا میزان آریتمی قلب به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش پیدا می‌کند. از طرفی دیگر روغن خردل به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا ۳ محاظت خوبی در برابر قلب می‌کند.

مدیریت دیابت با مصرف خردل

اگر دچار دیابت هستید، تحقیقات نشان داده است که مصرف گیاه دارویی خردل می‌تواند برای این بیماری مزمن سودمند باشد. چرا که این گیاه دارویی می‌تواند میزان سطح قند خون را کاهش دهد. علاوه بر این گیاه دارویی خردل متابولیسم گلوکز را در بدن تحریک کند.

البته توجه به این نکته ضروری است که مصرف این گیاه دارویی به هیچ عنوان جایگزین قرص‌های دیابت شما نیست. بلکه شما می‌توانید با مشورت پزشک از این گیاه دارویی به عنوان کمکی استفاده کنید.

محافظت از بدن در برابر عفونت‌های باکتریایی و قارچی

محصولات خردل به دلیل دارا بودن مقدار بسیار زیادی آنتی‌اکسیدان برای درمان انواع عفونت‌های باکتریایی و قارچی مانند قارچ پوستی بسیار مناسب است.

کاهش کلسترول با مصرف خردل

یکی از خواص خردل پایین آوردن میزان کلسترول است. این گیاه دارویی با اتصال به اسیدهای صفراوی در دستگاه گوارش می‌تواند باعث دفع آسان این اسیدها از بدن شود. شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید اغلب این اسیدهای صفراوی دربردارنده کلسترول هستند. در نتیجه دفع این اسیدها باعث کاهش سطح کلسترول می‌شود.

برای این منظور پیشنهاد می‌کنیم که مقداری از گیاه خردل را به صورت بخارپز بپزید. سپس با کمی نمک، فلفل و زیره طعم‌دار کنید. اضافه کردن این غذا به رژیم غذایی جلوی انسداد رگ‌ها را به خوبی می‌گیرد. علاوه بر این وجود ویتامین B6 موجود در این سبزیجات خطر بروز ترومبوز را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

کاهش علائم یائسگی با مصرف خردل

اگر در مرحله یائسگی هستید، پیشنهاد می‌کنیم که سبزی خردل مصرف کنید. چرا که این گیاه دارویی سرشار از کلسیم و منیزیم است. در نتیجه تاثیر بسیار مثبتی بر روی سلامت استخوان‌ها می‌گذارد و از تحلیل رفتن استخوان در دوران یائسگی جلوگیری می‌کند. در نتیجه به کمک خواص خردل خطر ابتلا به پوکی استخوان را در زنان یائسه کاهش پیدا می‌کند.

درمان اختلالات تنفسی با مصرف خردل

یکی از خواص دارویی خردل تاثیر بسیار مثبت آن در برابر سرماخوردگی است. این گیاه دارویی خاصیت خلط‌آور و ضد احتقان دارد و مصرف آن کمک می‌کند تا مخاط مجاری تنفسی شما پاک‌سازی شود؛ بنابراین اگر به دنبال یک درمان طبیعی و خانگی برای بیماری‌های مرتبط با سینوس خود هستید، استفاده از این گیاه دارویی را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

برای این منظور می‌توانید آسیاب شده این گیاه دارویی را بر روی سینه خود قرار دهید. سپس یک پارچه مرطوب شده با آب گرم را بر روی این ناحیه بگذارید تا گرفتگی‌های دستگاه تنفسی به خوبی از بین برود.

موارد منع مصرف خردل

اگرچه خواص دارویی خردل بسیار زیاد است، اما این گیاه دارویی به دلیل خاصیت حساسیت‌زای خود عوارض جانبی بسیار زیادی دارد؛ بنابراین بهتر است نسبت به مصرف این گیاه دارویی محتاط باشید. از جمله عوارض مصرف خردل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مشکلات پوستی: یکی از خواص خردل خاصیت گرم‌کنندگی دارد؛ بنابراین هنگام استفاده از آن برای مصارف پوستی توجه به این نکته بسیار ضروری است. برای این منظور پیشنهاد می‌کنیم که قبل از استفاده مستقیم از خردل حتما آن را با روغن نارگیل و یا ژل آلوئه‌ورا ترکیب کنید. با این حال توصیه می‌کنیم که برای استفاده جهت مصارف پوستی حتما با یک پزشک متخصص پوست مشورت کنید.
  • غدد گواتر: از آنجایی که این گیاه حاوی ماده‌ای به نام گواتروژن است، در نتیجه ممکن است مصرف آن باعث تغییر در عملکرد غده تیروئید شود. اگر شما هم جزو کسانی هستید که با بیماری تیروئید دست و پنجه نرم می‌کنید، پیشنهاد می‌کنیم که این گیاه را به صورت پخته مصرف کنید و یا حتما با پزشک متخصص خود مشورت کنید.
  • اگزالات: یکی از ترکیبات موجود در گیاه خردل اگزالات است که جذب کلسیم را با مشکل روبرو می‌کند. اگر شما هم جزو کسانی هستید که دچار اختلالات مربوط به اگزالات مانند سنگ کلیه هستید، از مصرف این گیاه دارویی خودداری کنید.

طریقه مصرف گیاه خردل

این گیاه دارویی به شکل‌های مختلف از جمله روغن، ادویه و غیره قابل استفاده است. اگر شما هم قصد دارید تا از خواص خردل در غذاها بهره‌مند شوید، موارد زیر را به شما پیشنهاد می‌دهیم:

عامل طعم‌دهنده

یکی از موارد مصرف خردل، به عنوان چاشنی سالاد است. برای این منظور می‌توانید به سس مایونز خود مقداری خردل زرد خشک‌شده اضافه کنید. این  گیاه دارویی به دلیل عطر و طعم دلپذیر خود، مزه خوبی به سالاد می‌بخشد.

چاشنی کم چرب

این گیاه دارویی به دلیل کالری کمی که دارد، یک چاشنی جایگزین برای سس مایونز است. شما می‌توانید این گیاه دارویی را در شیر خیس کنید. سپس خمیر حاصل شده را برای گندم و یا ادویه کاری استفاده کنید. از آنجایی که خردل طعم تندی دارد، مزه‌ی خوبی به غذاها می‌بخشد؛ بنابراین شما می‌توانید آن را به صورت سس در سالاد استفاده کنید و یا به عنوان ادویه به غذاها اضافه کنید.

اضافه کردن به سالاد

برگ‌های گیاه خردل از جمله قسمت‌های خوراکی آن است. شما می‌توانید آن را یا به صورت خام و یا به صورت پخته در سوپ، خورشت و سالاد نوش جان کنید.

روغن پخت و پز

شما می‌توانید از روغن خردل مانند سایر روغن‌های گیاهی برای سرخ کردن و یا پخت و پز از آن استفاده کنید. روغن خردل یا با فشار دادن دانه‌ها و یا با خرد کردن دانه‌های و ترکیب آن با آب به دست می‌آید.

امولسیون‌کننده

از جمله خواص خردل می‌توان به خاصیت امولسیون‌کننده و تثبیت‌کننده آن اشاره کرده است. همین ویژگی باعث شده است تا گیاه خردل زرد برای تهیه سوسیس و کالباس یک گزینه‌ی پیشنهادی مناسب باشد.

خواص نگه‌دارنده

بسیاری از قدیمی‌ها برای تهیه سرکه سیب و نگهداری محصولات گوشتی از این گیاه دارویی استفاده می‌کردند. چرا که گیاه دارویی خردل فرایند تخمیر را به تاخیر می‌اندازد و جلوی فساد مواد غذایی را می‌گیرد. همچنین شما می‌توانید از گیاه خردل برای طعم‌ دادن به خوراکی‌های گوشتی از آن استفاده کنید.

سخن نهایی

ما در این مقاله در رابطه با فواید دارویی گیاه خردل صحبت کردیم. این گیاه برای سلامتی بسیار مناسب است و باعث زیبایی پوست و مو شما می‌شود. شما می‌توانید برای بهره‌مندی از خواص این گیاه آن را در برنامه غذایی خود بگنجانید. اگر قصد خرید این گیاه دارویی به شکل‌های مختلف را دارید، می‌توانید سفارش خود را از طریق فروشگاه اینترنتی کاکوتی ثبت کنید.

همچنین اگر تجربه‌ای از مصرف این گیاه دارویی دارید می‌توانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

با تشکر از شما دوست گرامی
در صورت تمایل به تهیه عرقیحات گیاهی میتوانید به
فروشگاه اینترنتی عرقیجات گیاهی کاکوتی مراجعه نماید و خرید خود را در کوتاه ترین زمان ممکن ثبت نمایید . برای دانلود اپلیکیشن اندروید کاکوتی اینجا کلیک کنید

مطالب مرتبط

پیام بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.