گیاه نارگیل در حدود ۳۰۰۰ سال پیش در جنوب آسیا کشت می‌شده است و در حال حاضر در تمام مناطق استوایی موجود است. این گیاه معمولا از هندوراس، پاناما و جمهوری دومینیکین وارد کشور کانادا می‌شود. در فلوریدا نیز مقدار کمی از این گیاه برای مصرف داخلی تولید می‌شود.

ارتفاع درخت نارگیل به ۳۰ متر و قطر آن تا یک متر می‌رسد. برگ‌های درخت نارگیل دراز و به طول ۴ تا ۵ متر است که مرکب از چندین برگچه باریک و دراز می‌باشد که طول این برگچه‌ها در حدود یک متر و به رنگ سبز روشن می‌باشد. میوه‌ی این درخت به صورت خوشه است و شامل چندین نارگیل به اندازه‌های متنوع می‌باشد. این میوه‌ی کروی شکل، دارای قسمت بیرونی ضخیم و سفت و الیافی است و قسمت درونی آن صاف و سخت است. در قسمت قاعده این میوه مغذی سه روزنه مشاهده می‌شود که به اصطلاح به آن چشم‌های نارگیل گفته می‌شود. در قسمت داخل نارگیل علاوه بر جسم سخت و سفیدی که وجود دارد مایعی شیری رنگ نیز وجود دارد  که به آن شیر نارگیل می‌گویند. برای خارج کردن شیر نارگیل باید چشم‌های نارگیل را با جسم تیز باز کرد و مایع درونی را از آن خارج نمود. پس از خارج کردن شیر نارگیل با کمک یک چکش نارگیل را بشکنید و گوشت آن را استفاده نمایید. روش دیگر برای استفاده کردن از گوشت نارگیل به این صورت است که پس از خارج کردن شیر نارگیل، نارگیل را در داخل فریزر با درجه حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت قرار دهید تا نارگیل ترک بخورد و بشکند.

درخت نارگیل در هر سال حدود ۵۰ عدد نارگیل می‌دهد. هنگامی که میوه نارگیل نارس است، میزان شیر درون آن بیشتر است ولی به تدریج که میوه می‌رسد میزان شیر آن کمتر می‌شود. در هنگام خرید نارگیل به این نکته توجه کنید که میوه‌ای را انتخاب کنید که سنگین باشد و همچنین آن را تکان دهید تا صدای شیر آن را بشنوید، زیرا در صورت نداشتن شیر، نارگیل کهنه است و یا اینکه به دلیل هواکشی شیر آن بیرون آمده و میوه خراب شده است.

نارگیل دارای مقادیر بالایی مواد معدنی است که مصرف آن باعث رسیدن انرژی سالمی به بدن می‌شود. این میوه خوشمزه به دلیل دارا بودن اسید چرب امگا ۶، باعث درمان بسیاری از بیماری‌ها می‌شود. نارگیل دارای ویتامین‌های مختلفی نظیر منیزیم، آهن، فسفر، روی، کلسیم و منگنز است که مواد مورد نیاز بدن را تامین می‌کند.

طبع و مصلح میوه نارگیل

طبق بیانات طب سنتی و اسلامی، طبع گوشت سفید نارگیل گرم و خشک است. طبع و مزاج مغز نارگیل تازه گرم و خشک است و این درجه گرمی و خشکی نسبت به نارگیل کهنه کمتر می‌باشد. اما شیر نارگیل دارای طبعی گرم و تر است. بنابراین افراد دارای طبع سرد و همچنین سالمندان می‌توانند به راحتی از این میوه استفاده نمایند و نیاز به مصرف مصلح ندارند. اما افراد گرم مزاج در هنگام مصرف این میوه بایستی از میوه‌های ترش مانند لیمو استفاده نمایند.

خواص درمانی نارگیل در طب سنتی

خواص درمانی شیرنارگیل در طب سنتی

خواص درمانی روغن نارگیل در طب سنتی

ماسک‌های زیبایی تهیه شده با روغن نارگیل

ماسک روغن نارگیل و عسل، درخشان کننده پوست

استفاده از این ماسک باعث رطوبت دهی و بسته شدن منافذ پوست می‌شود و درخشش و زیبایی را برای پوست شما به ارمغان می‌آورد. همچنین روغن نارگیل و عسل هر دو دارای خاصیت آنتی باکتریالی و ضد قارچی می‌باشند و بدین ترتیب باعث سلامت پوست می‌شوند. برای تهیه این ماسک به یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل و یک قاشق چایخوری عسل نیاز داریم. دو مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و پس از یکدست شدن آن را به تمامی نواحی پوست خود اعمال کنید. اجازه دهید ماسک برای مدت زمان ده الی پانزده دقیقه باقی بماند و سپس با آب گرم شستشو دهید. افراد دارای پوست خشک از این ماسک یک بار در هفته و سایر انواع پوست، دو بار در هفته استفاده نمایند.

ماسک روغن نارگیل و روغن درخت چای، پاک کننده طبیعی پوست

روغن نارگیل و روغن درخت چای هر دو دارای خواص ضدعفونی کننده و درمانی می‌باشند. استفاده از این ماسک به ترمیم، جوانسازی سلول‌های پوستی کمک می‌کند. برای تهیه این ماسک به یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل و دو الی سه قطره روغن درخت چای نیاز داریم. روغن‌ها را پس از ترکیب کردن، هر شب قبل از خواب بر روی پوست تمیز خود اعمال کنید و به آرامی برای مدت زمان یک الی دو دقیقه ماساژ دهید. اجازه دهید ماسک بر روی پوستتان باقی بماند و صبح با آب گرم شستشو دهید. از این ماسک هر شب قبل از خواب استفاده کنید تا نتایج دلخواه حاصل گردد.

ماسک روغن نارگیل و زردچوبه، روشن کننده پوست

زردچوبه به دلیل دارا بودن خاصیت ضدعفونی کنندگی به از بین بردن لکه‌های پوستی کمک کرده، منافذ پوست را می‌بندد و به طور کلی باعث دهیدراته شدن، تغذیه رسانی و درخشان شدن پوست می‌شود. برای تهیه این ماسک طبیعی و خانگی به دو الی سه قاشق غذاخوری روغن نارگیل ذوب شده، نصف قاشق چایخوری زردچوبه، نصف قاشق چایخوری آبلیمو و یک قاشق غذاخوری عسل نیاز داریم. تمامی مواد را در ظرفی با یکدیگر مخلوط کنید و پس از یکدست شدن آن را بر روی پوست تمیز خود پوشش دهید. اجازه دهید ماسک برای مدت زمان ده الی پانزده دقیقه باقی بماند و سپس با آب ولرم شستشو دهید. از این ماسک دو الی سه بار در هفته استفاده کنید.

ماسک روغن نارگیل و جوش‌شیرین، درمان کننده جوش‌های سرسیاه

اگر به دنبال یک پاک کننده طبیعی برای پوست خود هستید، پیشنهاد ما به شما استفاده از ماسک زردچوبه و جوش‌شیرین است. این ماسک سلول‌های مرده پوست را از بین می‌برد و باعث درخشان شدن پوست می‌گردد. برای تهیه این ماسک به یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل و یک قاشق چایخوری جوش‌شیرین نیاز داریم. مواد را پس از ترکیب کردن بر روی پوست تمیز خود پوشش دهید و پس از گذشت ده الی پانزده دقیقه آبکشی نمایید. از این ماسک می‌توانید یک الی دو بار در هفته استفاده نمایید.

 

 

 

با تشکر از شما دوست گرامی
در صورت تمایل به تهیه عرقیحات گیاهی میتوانید به
فروشگاه اینترنتی عرقیجات گیاهی کاکوتی مراجعه نماید و خرید خود را در کوتاه ترین زمان ممکن ثبت نمایید . برای دانلود اپلیکیشن اندروید کاکوتی اینجا کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *