شاهدانه گیاهی است علفی، یکساله، که ارتفاع آن در حدود یک الی سه متر می‌باشد. این گیاه دارای برگ‌های پنجه‌ای با پنج الی هفت برگچه دندانه دار است که دارای واریته‌ها و اشکال متنوع با بوی قوی و معطر می‌باشد. شاهدانه گیاهی است بهاری و به همین خاطر در مناطق گوناگون از حدود اوایل تا اواسط فصل بهار و در صورت مساعد بودن شرایط جوی و دما کشت می‌شود. گیاه شاهدانه معمولا دو پایه می‌باشد که در پایه‌های جداگانه می‌روند و عموما گل‌های نر آن کمی زودتر از گل‌های ماده تشکیل می‌شوند. این گیاه، گیاهی روز کوتاه است و گلدهی آن وابسته به شرایط ژنتیکی و روزهای کوتاه می‌باشد. در واقع زمان اصلی تشکیل آغازه‌های گل بسته، به عواملی مانند شرایط آب و هوایی، شرایط مکانی و عملیات زراعی بستگی دارد. میوه گیاه شاهدانه به صورت فندقه، قهوه‌ای تیره و دارای یک دانه بدون آلبومن است. بذر این گیاه سرشار از پروتئین و روغن است و از زمان‌های دور تا به امروز مورد استفاده بشر قرار می‌گرفته است. بذرهای گیاه شاهدانه جزء مغذی‌ترین دانه‌های شاهدانه می‌باشند و حاوی ۲۰ الی ۲۵ درصد پروتئین، ۲۰ الی ۳۰ درصد کربوهیدرات، ۲۵ الی ۳۵ درصد روغن و ۱۰ الی ۱۵ درصد فیبر نامحلول هستند. همچنین در این دانه‌های مغذی مقادیر قابل توجهی فسفر، پتاسیم، منیزیم، گوگرد، کلسیم، آهن، روی و انواع ویتامین‌های A، C و E و ترکیبات معدنی، بتاکاروتن و آنتیاکسیدان وجود دارد. از بذر گیاه شاهدانه برای تهیه روغن شاهدانه استفاده می‌شود. این روغن در صنعت کاغذ سازی و داروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این مقاله از کاکوتی سعی بر این داریم که شما عزیزان همراه را با روغن شاهدانه و خواص درمانی آن در طب سنتی آشنا کنیم. امیدواریم مطالب این مقاله مورد استفاده و رضایت شما عزیزان قرار گیرد. با ما همراه باشید.

روغن شاهدانه غنی از پروتئین، ویتامین D،  ویتامین E و چربی‌های اشباع نشده است. در طب سنتی از این روغن در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌گردد. روغن شاهدانه یک مایع زرد متمایل به سبز تیره است که طی فرآیند پرس سرد، از دانه شاهدانه استخراج می‌شود. روغن شاهدانه نسبت به روغن‌های گیاهی دیگر از خواص دارویی بیشتری برخوردار است. این روغن دارای خواص ضد التهابی و منبع غنی از اسیدهای چرب ضروری و آنتی اکسیدان می‌باشد. روغن شاهدانه با دارا بودن ترکیبات مفید در خود می‌تواند یک داروی گیاهی موثر برای درمان بسیاری از بیماری‌ها نظیر آرتریت التهابی، سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی باشد. در روغن شاهدانه  حدود ۷۰ الی ۸۰ درصد اسیدهای چرب غیر اشباع و کمتر از ۱۰ درصد اسیدهای چرب اشباع وجود دارد.

مقدار ارزش غذایی در ۳۰ گرم روغن شاهدانه

طبع روغن شاهدانه

بر طبق منابع ذکر شده در طب سنتی، طبع روغن شاهدانه گرم و خشک است. بنابراین استفاده از این روغن برای افراد دارای طبع سرد بسیار مناسب است.

آشنایی با خواص درمانی روغن شاهدانه در طب سنتی

آشنایی با خواص درمانی روغن شاهدانه برای پوست

مضرات روغن شاهدانه

 

با تشکر از شما دوست گرامی
در صورت تمایل به تهیه عرقیحات گیاهی میتوانید به
فروشگاه اینترنتی عرقیجات گیاهی کاکوتی مراجعه نماید و خرید خود را در کوتاه ترین زمان ممکن ثبت نمایید . برای دانلود اپلیکیشن اندروید کاکوتی اینجا کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *