بذر کتان، دانه‌ای قهوه‌ای رنگ مایل به قرمز یا زرد طلایی است. بذر کتان از داروهای گیاهی بسیار مفید است که از سالیان دور در طب سنتی از آن استفاده می‌شد. در این مقاله سعی بر این داریم که شما عزیزان همراه را با دانه کتان و خواص درمانی آن در طب سنتی آشنا کنیم. امیدواریم مطالب این مقاله مورد پسند و رضایت شما قرار گیرد. با ما همراه باشید.

به بذر کتان گهگاه تخم بزرگ نیز گفته می‌شود. این دانه‌ی مغذی سرشار از فیبر، منگنز، ویتامین B1، اسید چرب آلفا لینولنیک و امگا۳ می‌باشد. بذر کتان از درخت کتان گرفته می‌شود. این درخت قدیمی در چین و مصر باستان بار می‌آید. خالی از لطف نیست که بدانید، پادشاه شارلمانی در قرن هشتم، به خواص درمانی تخم کتان برای سلامتی، ایمان کامل داشت و به همین خاطر تمایل داشت تا افرادی که به وی وفادار بودند نیز این این گیاه استفاده کنند. همچنین این پادشاه برای اینکه نسبت به این موضوع اطمینان حاصل کند، قانونی نیز در این مورد تصویب کرده بود.

به طور کلی، دو نوع اصلی تخم کتان وجود دارد، تخم کتان طلایی و تخم کتان قهوه‌ای. از نظر تغذیه‌ای این دو دانه خیلی به هم شباهت دارند و هردو به یک اندازه از اسیدهای چرب امگا۳ برخوردار هستند. برطبق بیانات انجمن تغذیه‌ای آمریکا، این دانه منبع عالی برای دو اسید چرب مورد نیاز بدن یعنی اسید لینولئیک و اسید آلفا لینولنیک، می‌باشد. همچنین این دانه منبعی سرشار از فیبر، مواد مغذی و ویتامین‌ها است.

ارزش غذایی بذر کتان در هر ۲۰ گرم

بذر کتان دارای لیگنان، فیبرو اسیدهای چرب امگا۳ است.

طبع و مصلحات بذر کتان

بر طبق منابع ذکر شده در طب سنتی، طبع دانه کتان گرم و خشک است. بنابراین استفاده از آن برای افراد دارای طبع سرد مناسب است. از مصلحات تخم کتان می‌توان به عسل و سکنجبین اشاره نمود.

آشنایی با خواص بذر کتان در طب سنتی

آشنایی با خواص درمانی بذر کتان برای پوست

طرز تهیه ماسک‌های خانگی با بذر کتان

نکاتی در مورد چگونگی مصرف و عوارض بذر کتان

با تشکر از شما دوست گرامی
در صورت تمایل به تهیه عرقیحات گیاهی میتوانید به
فروشگاه اینترنتی عرقیجات گیاهی کاکوتی مراجعه نماید و خرید خود را در کوتاه ترین زمان ممکن ثبت نمایید . برای دانلود اپلیکیشن اندروید کاکوتی اینجا کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *