گشنیز از گیاهان خوش عطر و طعم است که دارای خواص دارویی بسیار بالایی است . در طب سنتی  از گشنیز به شکل‌های مختلف استفاده می‌شود. برگ، ساقه و تخم گیا گشنیز غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند و به همین دلیل در طب سنتی به این گیاه  لقب گیاه معجزه آسا، داده شده است. از گیاه گشنیز هم به صورت ادویه و هم به صورت چاشنی برای تهیه‌ی غذاهای مختلف استفاده می‌گردد. کوریاندروم ساتیوم ال، نام علمی گیاه گشنیز است که در اشکال مختلف، خام یا خشک شده قابل مصرف است.

گشنیز بومی جنوب غربی آسیا است. از دیگر خواستگاه‌های گشنیز می‌توان به شمال آفریقا اشاره نمود. در ایران نیز بیشترین میزان تولید گیاه گشنیز به شهر نهاوند در استان همدان باز می‌گردد و پس از آن، شهر اقلید در جایگاه دوم تولید کننده‌ی گشنیز در کشور است. این گیاه دارای ساقه‌های نازک و ظریف و برگ‌های کوچک پنجه‌ای است. بلندی ساقه‌های این گیاه گاهی به ۵۰ سانتی‌متر نیز می‌رسد. گشنیز از نظر ظاهری شباهت زیادی به گیاه جعفری دارد، فقط تفاوت آنها در لطیف‌تر بودن برگ‌ها و ساقه‌ها می‌باشد. همچنین برگ‌های جعفری از گیاه گشنیز کمی کوچک‌تر است. از ریشه‌ی گیاه گشنیز در طبخ برخی غذاهای چینی و تایلندی استفاده می‌شود. عرق گشنیز نیز از فرآورده‌های گیاه گشنیز است که حتی در زمان باستان نیز از آن به صورت گسترده استفاده می‌شد. از شناخته‌ترین کاربردهای عرق گشنیز می‌توان به درمان دیابت و کاهش وزن اشاره نمود. شما عزیزان در صورت تمایل برای خرید عرق گشنیز، می‌توانید از طریق این لینک اقدام نمایید.

گشنز حاوی مقادیر بالای از ویتامین‌های A،   B6، C و مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، پتاسیم و منیزیم است و دارای فیبر بالایی نیز می‌باشد.

طبع و مزاج گیاه گشنیز

بر طبق منابع ذکر شده در طب سنتی، طبع گیاه گشنیز سرد و خشک است. بنابراین استفاده از این گیاه برای افراد گرم مزاج محدودیت خاصی ندارد. گشنیز و تخم گشنیز، مصلح خوبی برای غذاهای گرم هستند.

مصلح گشنیز

از مصلحات گشنیز می‌توان به سکنجبین و دارچین اشاره نمود.

آشنایی با خواص درمانی گشنیز در طب سنتی

آشنایی با خواص تخم گشنیز در طب سنتی

آشنایی با خواص درمانی عرق گشنیز در طب سنتی

 

با تشکر از شما دوست گرامی
در صورت تمایل به تهیه عرقیحات گیاهی میتوانید به
فروشگاه اینترنتی عرقیجات گیاهی کاکوتی مراجعه نماید و خرید خود را در کوتاه ترین زمان ممکن ثبت نمایید . برای دانلود اپلیکیشن اندروید کاکوتی اینجا کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *