نام گیاه ریحان از کلمه‌ای یونانی به جهت نامیدن پادشاه آمده است. دلیل این نامگذاری احتمالا به خاطر ارزشمندی این گیاه در میان گیاهان دیگر، و یا جزئی از یک روغن برای ماساژ دادن بدن پادشاهان بوده است. ارزش گیاه ریحان در حدی است که آقای جان پارکینسون در مورد آن می‌نویسد، عطر و رایحه‌ی گیاه ریحان آنقدر زیاد است که مناسب برای قصر پادشاهان می‌باشد. شادی کوه‌ها و شادی پسر بچه‌ها، از جمله نام‌های عامیانه گیاه ریحان می‌باشند. گلدلن‌های گیاه ریحان در پای سکوی خطابه کلیساهای یونان یافت می‌شود. در ایتالیا برگ‌های ریحان نشانه‌ای از عشق و محبت هستند، علت این امر نیز قلبی شکل بودن برگ‌های این گیاه می‌باشد. گیاه ریحان در سرتاسر نواحی مدیترانه به خصوص دامنه آفتاب گیر کوه‌ها، به صورت خودرو و وحشی می‌روید. این گیاه از نظر ارتفاع، رنگ برگ‌ها و… در انواع مختلفی موجود است. رنگ برگ‌ها ممکن است سبز تیره یا سبز روشن و پر مو، باریک و یا کشیده باشند. رایحه‌ی این گیاه معجزه‌آسا شبیه رازیانه یا ترخون می‌باشد. گیاه ریحانی که در آروماتراپی مورد استفاده قرار می‌گیرد، به رنگ صورتی کمرنگ با برگ‌های بیضی شکل پرمو و بوی مخصوصی می‌باشد که تقریبا کمی شبیه به بوی آویشن اما گرم‌تر و تندتر است. گیاه ریحان بومی آسیاست و استفاده از آن در طب سنتی هند سابقه طولانی دارد. از فرآورده‌های گیاه ریحان می‌توان به عرق و روغن حاصل شده از این گیاه اشاره نمود که از فواید درمانی بسیار بالایی برخوردار می‌باشند.

در این مقاله از سایت کاکوتی با شما عزیزان همراه شده‌ایم تا به اتفاق هم نگاهی بر خواص درمانی روغن گیاه ریحان در طب سنتی بیندازیم. امیدواریم مطالب این مقاله مورد رضایت و استفاده‌ی شما قرار گیرد. همراهی شما دلگرمی ماست. با ما تا پایان مقاله همراه باشید.

روغن ریحان

روغن ریحان از سرگل‌ها و برگ‌های گیاه ریحان از طریق روش تقطیر حاصل می‌شود. رنگ روغن ریحان زرد است. دلیل استفاده از سرگل‌های گیاه ریحان برای روغن گیری، تولید اسانسی است که از نظر لینالول غنی‌تر و متیل چاویکول کمتری دارد. از اجزای فعال روغن گیاه ریحان می‌توان به ۴۰ الی ۵۰ درصد متیل چاوکیل به همراه لینالول، سینئول، پینن و کافور اشاره نمود. برای تهیه یک کیلوگرم اسانس، حدود ۵۰۰ الی ۸۰۰ کیلوگرم ماده تر مورد نیاز است. روغن گیاه ریحان در اروپا، آسیای میانه، هند و همچنین جنوب شرقی آسیا مشهور است. روغن ریحان در مدیترانه برای مصرف خوراکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روغن هنوز هم جزئی مهم در دستورالعمل‌های آشپزی بی‌شمار ایتالیایی مانند سس پستو، است. همچنین از این روغن در تهیه ماکارونی و انواع سالادها نیز استفاده می‌شود.

طرز تهیه روغن ریحان در منزل

برای تهیه روغن ریحان در منزل به ۵۰ گرم ریحان، ۱۰۰ گرم روغن خالص زیتون و یک ظرف شیشه‌ای بزرگ و شفاف نیاز داریم. در ابتدا ریحان را خرد کنید و درون یک ظرف شیشه‌ای قرار دهید. حالا به اندازه‌ی دو برابر ریحان، به آن روغن زیتون اضافه کنید. لازم به ذکر است، قبل از استفاده از روغن زیتون از طبیعی و خالص بودن آن اطمینان حاصل نمایید. درب شیشه را محکم ببندید و آن را در قسمت آفتاب‌گیر خانه، به مدت ۲۰ الی ۳۰ روز قرار دهید. در طول این مدت، ترجیحا روزانه چند بار شیشه را به آرامی تکان دهید. پس از گذشت مدت زمان ذکر شده، این مخلوط را با کمک یک پارچه تمیز در ظرف دیگری صاف کنید.    

آشنایی با خواص درمانی روغن ریحان در طب سنتی

نکات قابل توجه در رابطه با استفاده از روغن گیاهی ریحان

 

با تشکر از شما دوست گرامی
در صورت تمایل به تهیه عرقیحات گیاهی میتوانید به
فروشگاه اینترنتی عرقیجات گیاهی کاکوتی مراجعه نماید و خرید خود را در کوتاه ترین زمان ممکن ثبت نمایید . برای دانلود اپلیکیشن اندروید کاکوتی اینجا کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *