یکی از نخستین میوههای مناطق گرمسیری و استوایی که مورد استفاده انسان قرار گرفت، انبه است. انبه از جمله میوههای محبوب و پرطرفدار در سراسر دنیا میباشد. از انبه در انواع سالادها، ترشیها استفاده میشود. در برخی کشورها نیز از انبه در طبخ برخی غذاها استفاده میشود.
درخت این میوه بسیار زیباست و ارتفاع آن به ۱۰ متر میرسد. منشا این میوه، کشور هند، مالزی و برمه است. هم اکنون این میوه در تمام مناطق گرمسیری و استوایی کشت میشود. این میوه خوشمزه و مغذی از ۴۰۰۰ سال پیش وجود داشته است.
برگهای درخت انبه، نیزهای شکل هستند و دارای گلهای زرد و یا قرمز رنگ به صورت خوشهای میباشد. نام این میوه انبه و یا منگو است و به شکل بیضی و دارای طعمی بسیار مطبوع و خوشایند میباشد. در داخل این میوه، هستهای بزرگ وجود دارد و در داخل هسته مغزی شیرین، مانند مغز بادام وجود دارد. این میوه سرشار از انرژی و لذیذ، در اوایل ماه می میرسد و تا اوایل ماه سپتامبر موجود است.
این روزها انبه به عنوان یک میوه با ارزش غذایی فراوان، مورد استفاده تمام کشورها قرار گرفته است و به عنوان منبع بتاکاروتن( پیشتاز ویتامین A)، ویتامین C و پتاسیم به حساب میآید.
خواص درمانی انبه در طب سنتی:
- از نظر طب قدیم ایران، انبه رسیده دارای طبع گرم و خشک و نارس آن، دارای طبع سرد و خشک است.
- انبه سرشار از انرژی است، بنابراین برای تقویت بدن بسیار مناسب میباشد.
- در طب سنتی برای تقویت قوای جنسی، مصرف این میوهی مغذی پیشنهاد میشود.
- مصرف مرتب انبه باعث روشن و درخشان شدن رنگ پوست میشود.
- برای خوشبو کردن دهان از انبه استفاده کنید.
- انبه ادرار آور است.
- با استفاده مرتب و همیشگی این میوه، یبوست را برطرف کنید.
- انبه به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی اسید گالیک، هضم را آسان و سیستم گوارشی را ضدعفونی و تمیز میکند.
- برای پاکسازی خون، این میوه را در سبد غذایی روزانه خود قرار دهید.
- برای رفع بوی بد بدن، از انبه بهره گیرید.
- اگر دچار بیماری اسهال هستید، از انبه استفاده کنید.
- برای خلاص شدن از سردرد، تنگی نفس و سرفه، انبه را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید.
- انبه کمک شایانی به درمان بیماری بواسیر میکند.
- برای رفع عطش، از انبه استفاده کنید.
- به دلیل طبع گرم انبه، افرادی که دارای مزاج گرم هستند، آن را به همراه سکنجبین مصرف نمایند.
معز هسته انبه دارای چه خواص دارویی میباشد؟
همانطور که میدانید، انبه دارای یک هسته بزرگی است که در وسط هسته، مغزی قرار دارد که میتوان از آن به جای مغز بادام در انواع دسرها و شیرینیجات استفاده نمود.
- از نظر طب قدیم ایران، مغز هسته انبه دارای طبعی سرد و خشک میباشد.
- در طب سنتی از مغز هسته انبه برای درمان اسهال استفاده میشود.
- برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، از مغز هسته انبه بهره جویید.
- این مغز برای درمان سرفههای سخت بسیار موثر میباشد.
- عزیزانی که مبتلا به بواسیر خونی میباشند، از مغز این میوه استفاده نمایند.
- بانوانی که دچار خونریزی رحم هستند و یا بین دو عادت ماهیانه، دچار خونریزی میشوند، میتوانند برای رفع این عارضه از مغز هسته انبه استفاده کنند.
- مغز هسته انبه ضد تهوع و استفراغ است.
- مغز هسته انبه، کرم کش است.
- عزیزانی که دچار مشکلات تنفسی و آسم هستند، باید مغز هسته انبه را در رژیم غذایی خود قرار دهند.
آشنا شدن با سایر خواص درخت انبه:
- گل انبه دارای طبعی سرد و خشک است و به همین دلیل برای درمان اسهال بسیار مفید و کارآمد میباشد.
- برای رفع مشکل زود انزالی، میتوان از شکوفه خشک شده درخت انبه استفاده نمود. به این صورت که مقدار سه گرم از آن را در با ده گرم شکر ترکیب و نوش جان کنید.
- در طب سنتی برای رفع ناراحتیهای پوستی از صمغ درخت انبه، استفاده میشود. به این صورت که مقداری از صمغ درخت انبه را به همراه یک روغن گیاهی و آبلیمو مخلوط کنید و بر روی منطقه مورد نظر اعمال کنید.
- کسانی که دچار مشکل ریزش مو هستند، از آب برگهای درخت انبه استفاده کنند.
- برای تقویت لثه و دندان خود، از دم کرده برگ درخت انبه استفاده کنید. برای تهیه آن به این صورت عمل کنید که برگ انبه را در قوری بریزید و به آن یک لیوان آب جوش اضافه کنید. آن را بر روی حرارت غیرمستقیم قرار دهید تا برای مدت زمان ده الی پانزده دقیقه به خوبی دم بکشد. پس از گذشت این مدت زمان آن را از صافی عبور دهید و نوش جان کنید.
مضرات انبه:
- افرادی که دارای معدهای حساس هستند و هضم انبه برای آنها سخت است از مصرف آن خودداری کنند زیرا ممکن است با مصرف آن دچار خارش و یا دمل شوند.
- گاهی ممکن است که برخی از افراد با خوردن این میوه دچار نفخ شوند، بنابراین باید آن را به همراه زنجبیل مصرف نمایند.
- مصرف انبه نارس، باعث تولید بلغم و سودا در بدن میشود.
نکات مهمی که در هنگام خرید انبه باید به آن توجه کنیم:
- در هنگام خرید انبه، به این امر توجه کنید که پوست یکنواختی داشته باشد زیرا ممکن است قسمتهایی به رنگ سبز تیره، زرد و قرمز باشد که روی این میوه وجود داشته باشد.
- هنگامی که آن را در دست میگیرید و کمی فشار میدهید باید نرم باشد.
- اگر مشاهده کردید که لکههای سبز رنگی روی این میوه وجود دارد، یعنی این میوه نارس است. برای این امر میتوانید به این صورت عمل کنید آن را به مدت چند روز در دمای اتاق قرا دهید و هنگامی که رسید، آن را به مدت زمان دو هفته در یخچال نگهداری کنید.
- اگر انبه نارسی را خریداری کردید، برای تسریع در رسیدن این میوه، میتوانید این عمل را نیز انجام دهید: به این صورت که میوه را در داخل یک پاکت کاغذی قرار دهید و آن را در دمای اتاق قرار دهید. با این روش به فرآیند رسیدن میوه، سرعت میبخشید.
انبه، میوهای است که دارای خواص بسیار زیادی برای بدن میباشد. یکی دیگر از خواص انبه، تاثیر فوقالعادهی آن بر سلامت و زیبایی پوست میباشد.
خواص انبه برای پوست:
- یکی از خواص درمانی انبه برای پوست، افزایش خواص الاستیسیته پوست میباشد. این میوه به دلیل دارا بودن ویتامین ای و سی، باعث کلاژن سازی پوست میگردد.
- از دیگر خواص درمانی انبه برای پوست، میتوان به خاصیت ضد چروک آن اشاره نمود. ویتامین سی موجود در انبه با فرآیندهای شیمیایی که باعث تخریب و چین و چروک پوست میشوند، مبارزه میکند.
- انبه باعث رطوبت دهی و آبرسانی به پوست میشود. ویتامین ای موجود در انبه، باعث رفع خشکی و جوان سازی پوست میگردد.
- انبه به دلیل دارا بودن اسیدهای آلفا هیدروکسی، باعث از بین بردن سلولهای مرده پوست میگردد. بنابراین یکی دیگر از خواص درمانی انبه، خاصیت لایه برداری آن میباشد.
- انبه به دلیل دارا بودن خواص ضد میکروبی و ضد قارچی به مبارزه علیه سه عامل بیماریزای مهم، یعنی قارچ، میکروب و باکتری میپردازد.
- با استفاده از انبه میتوانید التهابهای پوستی را درمان کنید.
- انبه دارای آنتی اکسیدان است و به همین دلیل از دچار شدن به سرطان پوست جلوگیری میکند. وجود بتاکاروتن در انبه باعث محافظت پوست در مقابل رادیکالهای آزاد میشود.
شما عزیران به راحتی میتوانید در خانه، ماسکهای زیبایی تهیه شده با انبه با خواص درمانی بسیار بالا تهیه کنید و از خواص بینظیر آن بهره ببرید. در ادامه به معرفی بهترین و برترین ماسکهای زیبایی تهیه شده از انبه و خواص درمانی آنها میپردازیم. امیدواریم مورد استفاده شما عزیزان همراه، قرار گیرد.
ماسک انبه و خاک رس، برای رطوبت دهی پوست
یکی از ماسکهای خانگی و طبیعی تهیه شده از انبه که دارای خواص رطوبت دهی میباشد، ماسک انبه و خاک رس است. برای تهیه این ماسک به یک عدد انبه و دو الی سه قاشق غذاخوری خاک رس نیاز داریم. به این صورت عمل کنید که پالپ انبه را به همراه خاک رس ترکیب کنید و آن را بر روی پوست تمیز خود که قبلا با یک شوینده مناسب تمیز کردهاید، اعمال کنید و پس از گذشت ده الی پانزده دقیقه با آب ولرم شستشو دهید. این ماسک را یک الی دو بار در هفته استفاده کنید تا نتایج دلخواه حاصل شود.
ماسک انبه و شیر برای درخشندگی و زیبایی پوست
اگر به دنبال ماسکی طبیعی و خانگی برای زیبایی و درخشندگی هر چه تمامتر پوست خود هستید، طب سنتی به شما عزیزان مصرف ماسک انبه و شیر را توصیه میکند. برای تهیه این ماسک به نصف یک عدد انبه، یک الی دو قاشق غذاخوری شیر و نصف قاشق غذاخوری پودر بادام نیاز داریم. تمامی مواد را در داخل مخلوطکن بریزید تا به خوبی مخلوط شوند و ترکیب یکدست و یکنواختی حاصل شود. این ترکیب را بر روی پوست تمیز خود اعمال کنید و پس از گذشت پانزده الی بیست دقیقه، زمانی که ماسک بر روی پوست خشک شد، با آب ولرم شستشو دهید. با استفاده مرتب و منظم از این ماسک، درخشندگی، لطافت و زیبایی پوست شما دو برابر خواهد شد.
ماسک انبه، شیر و جوانه گندم برای تقویت پوست
برای تهیه این ماسک مغذی، به یک عدد انبه، دو الی سه قاشق غذاخوری شیر بدون چربی و پنج الی شش قاشق غذاخوری جوانه گندم له شده نیاز داریم. تمامی مواد ذکر شده را در ظرفی بریزید و به خوبی هم بزنید تا خمیری حاصل شود. این خمیر را بر روی پوست تمیز خود به جز نواحی دور چشم اعمال کنید. اجازه دهید ماسک برای مدت زمان پانزده الی بیست دقیقه باقی بماند و سپس با آب ولرم شستشو دهید.
لازم به ذکر است، این ماسک برای عزیزانی که دارای پوستی حساس هستند، مناسب نمیباشد، زیرا پوست انبه دارای عناصری میباشد که بسیار حساسیتزا میباشد و استفاده از آن برای افراد دارای پوست حساس، باعث ایجاد کهیر میشود. این عزیزان میتوانند از گوشت این میوه که به صورت کاملا رسیده و شیرین است، استفاده نمایند.
توصیه دیگر برای شما عزیزان همراه این است که قبل از استفاده از این ماسک، ابتدا مقداری از انبه را بر روی بازویتان پوشش دهید و پس از ۲۴ ساعت اگر نشانهای از کهیر، قرمزی و خارش نبود، از ماسک آن برای پوست صورت استفاده کنید.
ماسک انبه، شیر و شکر برای لایه برداری پوست
از دیگر ماسکهای مفید تهیه شده از انبه که به شما عزیزان معرفی میکنیم، ماسک لایه برداری است که از انبه، شیر و شکر تهیه میشود. برای تهیه این ماسک به دو الی سه قاشق غذاخوری انبه پوره شده، یک الی دو قاشق غذاخوری شیر و یک قاشق غذاخوری شکر نیاز داریم. تمامی مواد را در مخلوطکن بریزید تا به خوبی مخلوط شوند. ترکیب آماده شده را بر روی پوست تمیز خود به جز نواحی دور چشم اعمال کنید و پس از گذشت یک ربع الی بیست دقیقه با آب ولرم شستشو دهید. دقت کنید که برای تهیه این ماسک، از شیر کم چرب استفاده کنید و در اضافه کردن شکر افراط نکنید، مقدار یک قاشق غذاخوری شکر برای تهیه این ماسک کافی است.
ماسک انبه، گلاب و ماسک، مناسب برای افراد دارای پوست حساس
عزیرانی که دارای پوستی حساس هستند میتوانند از ماسک انبه، گلاب و ماسک به راحتی استفاده کنند و از خواص درمانی آن بهرهمند شوند. برای تهیه این ماسک به یک الی دو قاشق غذاخوری گوشت انبه له شده، یک قاشق غذاخوری ماست و دو الی سه قاشق غذاخوری گلاب نیاز داریم. تمامی مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و پس از یکدست شدن، آن را به تمام نواحی پوست خود اعمال کنید. اجازه دهید ماسک برای مدت زمان ده الی بیست دقیقه بر روی پوستتان باقی بماند و سپس با آب ولرم شستشو دهید.
ماسک انبه، شیر و عسل، لایه بردار و مرطوب کننده پوست
استفاده از این ماسک برای هر نوع پوستی مناسب میباشد. وجود شیر و عسل در این ماسک باعث رطوبت دهی و لایه برداری پوست میشود. برای تهیه این ماسک، به یک چهارم یک عدد انبه له شده، یک قاشق غذاخوری خاک رس، یک قاشق غذاخوری عسل و یک چهارم فنجان شیر نیاز داریم. تمامی مواد را در مخلوطکن بریزید و پس از یکدست شدن به پوست تمیز خود اعمال کنید و پس از پانزده دقیقه با آب ولرم شستشو دهید.
با تشکر از شما دوست گرامی
در صورت تمایل به تهیه عرقیحات گیاهی میتوانید به
فروشگاه اینترنتی عرقیجات گیاهی کاکوتی مراجعه نماید و خرید خود را در کوتاه ترین زمان ممکن ثبت نمایید . برای دانلود اپلیکیشن اندروید کاکوتی اینجا کلیک کنید