انگور فرنگی، گالش انگور یا خارتوت، گیاهی مغذی با فواید درمانی فراوان می‌باشد. انگور فرنگی دارای درختچه‌ای مثمر و میوه‌ای خوشه‌ای است. این گیاه به صورت چند ساله کشت و بیشتر در مناطق معتدل نیمکره شمالی رشد می‌کند. گیاه انگور فرنگی به صورت بذر، قلمه و خواباندن شاخه تکثیر می‌شود.

انگور فرنگی از دسته گیاهان گلدار دو لپه‌ای است که برای رشد به نور خورشید، خاک حاصلخیز و آبیاری متوسط نیاز دارد. گیاه انگور فرنگی تحمل سرمای زمستان را دارد و به همین دلیل در مناطق معتدل سرد می‌روید و آب و هوای خنک را می‌پسندد. انگور فرنگی زمستان‌های طولانی را به جهت تامین دوره استراحت نیاز دارد. این گیاه بر حسب رقم به ۸۰۰ الی ۱۵۰۰ ساعت دمای ۷- درجه  نیاز دارد. حتی این گیاه قابلیت تحمل دمای ۲۰- درجه را نیز داراست. درخت انگور فرنگی برای باز شدن جوانه‌ها به ۲۰ الی ۴۰ روز دمای ۵- درجه و برای باردهی گل‌ها به ۱۶۰ الی ۲۰۰ روز، در دمای ذکر شده نیاز دارد. این گیاه  به نور زیادی نیاز ندارد و وزش باد خسارت زیادی نمی‌تواند به آن وارد کند اما در مقابل، سرمای دیررس بهاره باعث آسیب رسیدن به برخی از ارقام این انگور می‌شود.

 گیاه انگور فرنگی ممکن است که در درمای بالای سی درجه سانتی‌گراد آسیب ببیند. هم اکنون در ایران چهار گونه از این انگور با نام‌های گالش انگور معمولی، انگور فرنگی قرمز، انگور فرنگی شرقی و انگور فرنگی تیره گل وجود دارد که محل پرورش آن بیشتر در مناطق شمالی کشور مانند گیلان، مازندران و گرگان می‌باشد.

انگور فرنگی دارای طبع و مزاجی سرد است و به دو دسته دانه ریز و دانه درشت تقسیم می‌شود. نوع دانه ریز به رنگ سفید، سیاه و قرمز روشن و نوع دانه درشت به رنگ سبز و قرمز است. انگور فرنگی دارای شاخه‌هایی با پوست خاکستری و برگ‌های پنج پر و قلبی شکل می‌باشد. فصل شکوفه دادن این گیاه بهار است و زمان برداشت میوه در فصل تابستان می‌باشد. چون میزان باردهی درخت انگور فرنگی بسیار بالاست، به همین دلیل از تراز تجاری بالایی برخوردار است. بدین ترتیب کشت و پرورش این گیاه مغذی بسیار به صرفه خواهد بود.

طعم شیرین و دلچسب انگور فرنگی باعث شده است که به صورت خام و طبخ شده مورد استفاده عموم قرار گیرد. انگور فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان، مواد معدنی مانند مس، منگنز، پتاسیم، فیبر و انواع ویتامین‌های B5، ویتامین B6 و ویتامین C می‌باشد. این میوه آبدار و گوشتی است و از قسمت‌های مختلف آن مانند جوانه میوه، میوه، برگ و روغن هسته آن استفاده می‌گردد.

ارزش غذایی یک فنجان انگور فرنگی

طبع و مزاج انگور فرنگی

بر طبق منابع ذکر شده در طب سنتی، طبع این گیاه سرد و خشک است. گیاه انگور فرنگی ضد سودا و ضد بلغم است.

آشنایی با خواص انگور فرنگی در طب سنتی

کاربرد انگور فرنگی

طریقه مصرف انگور فرنگی و نحوه‌ی نگهداری از آن به چه صورت است؟

میزان مصرف انگور فرنگی در روز چه مقدار است؟

شما عزیزان می‌توانید به طور روزانه یک مشت انگور فرنگی خام و یا یک قاشق چایخوری، پودر خشک فریز شده‌ی آن را مصرف نمایید.        

با تشکر از شما دوست گرامی
در صورت تمایل به تهیه عرقیحات گیاهی میتوانید به
فروشگاه اینترنتی عرقیجات گیاهی کاکوتی مراجعه نماید و خرید خود را در کوتاه ترین زمان ممکن ثبت نمایید . برای دانلود اپلیکیشن اندروید کاکوتی اینجا کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *