بوی بد دهان
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که با بوی بد دهان خود دسته پنجه نرم میکنید، خواندن مطالب زیر را به شما پیشنهاد میدهیم.
بوی بد دهان که بانام halitosis نیز شناخته میشود، یک بیماری شایع است که حدود ۵۰ درصد افراد را درگیر خودکرده است و به گروه خاصی از جامعه منحصر نمیشود.
این بیماری آزاردهنده، حضور شما در جامعه، محل کار و دانشگاه را با مشکل روبهرو میکند و باعث ایجاد رنجش و ناراحتی دیگران در برخورد با شما میشود و حتی شمارا از ارتباط داشتن با دیگران گریزان میکند؛ بنابراین در صورت عدم درمان قطعی خود، آسیبهای روحی و جسمی فراوانی به همراه دارد.
بنابراین برای رفع بوی بد دهان خود، علاوه بر مراقبت از دهان و دندان و رعایت بهداشت فردی، میتوانید دست به دامن طب سنتی شده و درمانهای گیاهی را دنبال کنید.
عوامل پیشگیری از بوی بد دهان
یکی از راههای جلوگیری از بوی بد دهانتان، حفظ سلامت دهان و دندان است. برای این منظور، مداومت بر نخ دندان کشیدن، مسواک زدن و پاکسازی زبان ازجمله کارهای ضروری به شمار میرود.
همچنین خوردن و نوشیدن برخی خوراکیهای بسیار سرد و یا بسیار گرم، جویدن مداوم آدامس، خوردن خوراکیهای بودار، قی کردنهای مکرر، پرخوری مداوم و خواب روز ازجمله کارهایی که در تشدید بوی بد دهان شما نقش مضاعف دارد؛ بنابراین با پرهیز موارد بالا به کاهش بوی بد دهان خود کمک کنید.
علل ایجاد بوی بد دهان
پزشکان طب سنتی بوی بد دهان را ناشی از فضای دهان و یا فضاهایی که به دهان راه دارند ازجمله بینی، معده، مری و سینوسها میدانند؛ بنابراین قبل از درمان باید علت و عوامل ایجاد این بوی نامطبوع دهان را شناخته و بر اساس آن، درمان مؤثر را انجام دهید. دلایل ایجاد بوی بد دهان شامل:
-مشکلات معده ازجمله حرارت بالای معده یکی از دلایل ایجاد بوی بد دهان از دیدگاه طب سنتی است. در این صورت با خوردن غذا میتوانید این بوی ناخوشایند را برطرف کنید.
-عدم هضم غذا و ماندن غذا بر سر دلتان، یکی از عواملی است که بوی نامطبوع دهانتان را تشدید میکند. این عامل با خوردن غذا نیز از بین نمیرود.
-یکی از عوامل ایجادکنندهی بوی نامطبوع دهان، عفونت لثهها و دندانهای شما است. در این شرایط مواد غذایی در میان دندانهایتان باقیمانده و فاسد میشود. فساد مواد غذایی منجر به ایجاد باکتریها در دهان شما شده و بوی نامطبوعی مانند بوی عفونت از خود ساطع میکند.
-خشک بودن فضای دهانتان باعث ایجاد بوی بد دهان میشود. برخی از داروها، مشکلات غدد بزاقی و تنفس با دهان باز ازجمله دلایل خشکی دهان است.
-مشکلات سینوزیتی یکی از دلایل ایجاد بوی نامطبوع در دهان است. شستن دهان، مسواک زدن و مداومت بر قرقره کردن آبنمک به کاهش بوی بد دهانتان کمک میکند.
-اگر دارای مشکلات ریوی هستید، مطمئناً از بوی بد دهان خود رنج میبرید. خوردن غذاهای بودار نظیر سیر و پیاز در تشدید این مشکل شما تأثیرگذار است. همچنین مسواک زدن تغییر چندانی درشدت بوی بد دهان شما نمیگذارد.
-سعی کنید که هیچگاه معده خود را خالی نگذارید. گرسنگی یکی از علل بوی بد دهان است.
-عادات بد رفتاری مانند مصرف دخانیات و الکل نیز میتواند باعث ایجاد بوی بد دهان در شما شود.
-ازنظر طب سنتی گرمی مزاج و تعفن معده ازجمله دلایل بوی بد دهان است. گرمی معده که از جمع شدن صفرا ایجاد میشود باعث ساطع شدن بوی بدی از دهان شما میشود.
-خلط صفراوی یا بلغمی منجر به ایجاد بوی بد دهان در شما میشود.
گرسنگی دشمن خلط صفراوی است؛ بنابراین پر بودن معده باعث توقف این بو در دهان شما میشود. همچنین کم کردن شیرینی و خوراکیهای تند و خوردن میوههایی نظیر زردآلو، هلوی تازه، خربزه و خیار نیز به درمان بیماری شما کمک بسیاری میکند.
در خلط بلغمی خوردن و یا شستن دهان تأثیری در کاهش بوی دهانتان ندارد؛ بنابراین به دنبال درمان اساسی باشید.
-اگر دچار رفلکس معده هستید، مطمئناً با بوی بد دهانتان دسته پنجه نرم میکنید؛ بنابراین نباید از دوغ و یا نوشابه استفاده کنید. همچنین خوردن غذاهایی با رطوبت بالا نظیر گوجه و خیار منع غذایی دارد.
-باکتریهای موجود در سطح زبان، مولد بوی بد دهان است. برای برطرف کردن این مشکل مسواک زدن بر سطح زبان توصیهشده است.
در ادامه راهکارهایی خواهیم داشت تا بدانید برای از بین بردن بوی بد دهان خود چه باید بکنید.
شگردهای خانگی برای درمان بوی بد دهان در طب سنتی
در مطلب زیر چند راهکار خانگی و بیدردسر برای رفع بوی نامطبوع دهان و خوشبو کردن تنفس شما ارائه دادهایم. این راهکارهای خانگی و سنتی به پاکسازی فضای دهان شما کمک کرده و بوی ناخوشایند دهانتان را به حداقل میرساند. این راهحلها که ارزش امتحان کردن رادارند، عبارتاند از:
-اگر دچار بوی بد دهان هستید و بوی بد دهانتان با خوردن غذا از بین نمیرود، خوردن ترکیب جادویی شربت سکنجبین عسلی را به شما پیشنهاد میدهیم.
-اگر بوی بد دهان شما ناشی از حرارت بالای معده است، خوراکیهای معطر نظیر دارچین، بهارنارنج و گلاب را به شما پیشنهاد میدهیم. این مواد معطر بهعنوان درمان موقتی، بر بوی بد دهان شما سرپوشی میکند.
-اگر بوی بد دهان شما ناشی از خراب شدن دندانهایتان است، باید به دندانپزشک مراجعه کنید؛ اما در طب سنتی ترکیب کف دریا، نمک دریایی و خاکستر صدف را عاملی مؤثر برای کاهش بوی بد دهان میداند. این مواد را باهم مخلوط کرده و بر روی دندانهای خود قرار دهید. کافی است یکبار امتحان کنید تا نتیجه آن را ببینید.
-گاهی بوی بد دهان مربوط به لثهها است. در این صورت قرقره کردن سرکه میتواند برای شما مفید باشد. همچنین اگر بوی بد دهان شما زیاد است، قرقره کردن ترکیب گیاه مورد و سرکه اثر معجزهآسایی دارد. این ترکیب را صبحها بعد از بیدار شدن و شبها قبل از خواب قرقره کنید. کافی است یکبار امتحان کنید تا از شر بوی بد دهان خود خلاص شوید.
-برای درمان بوی بد دهان خود، برگه زردآلو را امتحان کنید. ۷ تا ۸ عدد برگه زردآلو را در آب خیسانده و هر صبح آب و برگه زردآلو را میل کنید. در فصل تابستان که میوهی زردآلو در دسترس است، خوردن میوه آن برای کاهش بوی بد دهان شما بسیار مؤثر است.
–بوی بد دهان خود را با آرد جو کاهش دهید. آرد جو را باکمی شکر خورده و یا آن را تفت دهید.
-مالیدن پوست گردوی تازه با تقویت لثهها و تغییر PH محیط دندان، مانع از عفونت دهان شما شده و به کاهش بوی بد دهان شما بسیار کمک میکند. بهتر است این کار را هفتهای چند بار تکرار کنید تا مؤثر واقع شود.
-ترکیب معجزهآسای سقز، کندر و عسل برای تقویت معده، بهبود هضم غذا، تقویت دندان و کاهش بوی بد دهان بسیار مؤثر است. شما میتوانید از ترکیب مواد بالا آدامس تهیه کنید و بعد از هر وعدهی غذایی بجویید.
-اگر از بوی بد دهان خود رنج میبرید، از گیاه پونه استفاده کنید. این گیاه که از خانواده نعناع است، مشکل بوی بد دهان شمارا درمان میکند.
-برای رفع بوی بد دهانتان، خوردن عرق نعنا را پیشنهاد میدهیم. شبها قبل از خوابیدن یک لیوان از این عرق را بخورید تا صبحها با دهانی خوشبو از خواب بیدار شوید.
–بوی بد دهان خود را با کمک گرفتن از آب درمان کنید. چرخاندن آب در دهان بعد از خوردن هر وعده غذایی بسیار کمککننده است. همچنین نوشیدن آب کافی نیز بهعنوان یکی از راهکارهای مفید برای خلاص شدن از شر بوی بد دهان است.
– یک روش سنتی برای درمان بوی بد دهان شما، استفاده از رازیانه است. برای این منظور روزی چند بار چای رازیانه بنوشید. برای تهیه این دمنوش، یک یا دو قاشق غذاخوری دانه رازیانه را در یک فنجان آب داغ ریخته و پس از ۵ تا ۱۰ دقیقه بنوشید. همچنین میتوانید یک قاشق غذاخوری از این گیاه خوشبوکننده را برای تحریک بزاق بجوید.
-یک درمان طبیعی برای رفع بوی بد دهانتان استفاده از دارچین است. یک قاشق غذاخوری از پودر آن را در یک فنجان آب جوشانده و بعد از اضافه کردن مقداری هل، از آن بهعنوان دهانشویه استفاده کنید. این گیاه با کاهش میزان باکتری دهان شما، بوی بد دهانتان را رفع میکند.
-اگر از بوی بد دهان خود رنج میبرید، جوشاندن یک قاشق چایخوری دانهی شنبلیله در یک فنجان آب و نوشیدن روزی یکبار از این دمنوش را به شما پیشنهاد میدهیم. چای شنبلیله یک درمان گیاهی و بدون عارضه برای رفع بوی بد دهان شما است.
-یکی از آسانترین روشها برای درمان خانگی بوی بد دهان شما، استفاده از میخک است. جویدن چند قطعه میخک مشکل شمارا برطرف میکند. همچنین چای میخک نیز برای درمان بوی بد دهان بسیار مؤثر است. برای این منظور یک قاشق چایخوری میخک را در یک فنجان آب جوشانده و روزی دو بار بهصورت دهانشویه از آن استفاده کنید.
-برای خنثی کردن بوی بد دهان خود از گیاه خوشبوی جعفری کمک بگیرید. یک شاخه کوچک برگ جعفری را بجویید و یا این گیاه را در سرکه فروبرده و سپس بجویید و یا برگ جعفری را در آبمیوهگیری ریخته و آب آن را بنوشید. این روش درمان در طب سنتی بسیار توصیهشده است.
-خاصیت اسیدی آبلیمو، رشد باکتریهای دهان شمارا کاهش میدهد؛ بنابراین آبلیمو میتواند بهعنوان یک روش خانگی سریع برای درمان بوی بد دهان شما باشد. برای این منظور یک قاشق غذاخوری آبلیمو را در یک فنجان آب مخلوط کرده و بهصورت دهانشویه از آن استفاده کنید.
-سرکه سیب با خاصیت شگفتانگیز خود، یک روش درمانی برای کاهش بوی نامطلوب دهان شما است. یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را به یک لیوان آب اضافه کرده و قبل از هر وعده غذایی بنوشید. همچنین میتوانید از این ترکیب بهصورت قرقره نیز استفاده کنید.
-با استفاده از جوششیرین به جنگ با بوی بد دهان خود بروید. نصف قاشق چایخوری جوششیرین را در یک لیوان آب گرم مخلوط کرده و بهصورت دهانشویه مصرف کنید. همچنین برای کاهش محیط اسیدی دهان و جلوگیری از ایجاد باکتری در سطح زبان، دندانهای خود را با جوششیرین بشویید.
-برای رهایی از بوی بد دهان خود از خواص ضدعفونیکننده روغن بوته چای کمک بگیرید. دندانهای خود را با این گیاه گندزدای قوی مسواک بزنید. همچنین میتوانید چند قطره از این روغن را با روغن نعناع و روغن لیمو مخلوط کرده و بهصورت دهانشویه از آن استفاده کنید.
-با استفاده از چایهای طبیعی و گیاهی نظیر چای مریمگلی بوی بد دهان خود را ضربهفنی کنید. چایهای طبیعی با توقف رشد باکتریهای موجود در دهان به کاهش و پیشگیری از بوی بد دهان شما بسیار کمک میکند. یک قاشق چایخوری از مریمگلی خشکشده را در یک لیوان آب داغ ریخته و روی چند بار بنوشید.
-برای درمان اورژانسی بوی بد دهان خود از گلاب استفاده کنید. برای این کار ابتدا به مدت ۵ دقیقه با آبنمک دهانتان را شسته و قرقره کنید. سپس به مدت ۵ دقیقه گلاب را در دهانتان قرقره کنید. این درمان خانگی و سریع میتواند به مدت چند ساعت مشکل بوی بد دهانتان را رفع کند.
-با استفاده از گیاه معطر کرفس با بوی بد دهان خود خداحافظی کنید.
-طبق نظر پزشکان طب سنتی، انجیر میوهای است که بوی بد دهان شمارا کاهش میدهد؛ بنابراین برای کاهش بوی نامطلوب دهانتان خوردن انجیر را پیشنهاد میدهیم.
-برای درمان بوی بد دهان خود از آنتیبیوتیکهای طبیعی مانند پیاز، شلغم، بابونه و برگ اکالیپتوس کمک بگیرید. شست و شوی دهانتان با استفاده از این مواد طبیعی منجر به کاهش بوی نامطبوع دهانتان میشود.
موارد بالا بهصورت موقتی، بوی بد دهان شمارا کاهش میدهد. در صورت عدم رفع مشکلتان به یک دندانپزشک مراجعه نمایید تا درمانهای لازم را برای شما انجام دهد. بعد از رفع مشکلات دندانتان، مراجعه به یک متخصص طب سنتی نیز مثمر ثمر خواهد بود.
با تشکر از شما دوست گرامی
در صورت تمایل به تهیه عرقیحات گیاهی میتوانید به
فروشگاه اینترنتی عرقیجات گیاهی کاکوتی مراجعه نماید و خرید خود را در کوتاه ترین زمان ممکن ثبت نمایید . برای دانلود اپلیکیشن اندروید کاکوتی اینجا کلیک کنید