عرقیات گیاهی هر کدام دارای خواص منحصر به فرد خود می‌باشند. عرق گیاهی کیالک نیز از خواص دارویی بیشماری برخوردار است اما ممکن است نام آن را کمتر شنیده باشید و از خواص دارویی آن مطلع نباشید. در این مقاله از کاکوتی قصد داریم شما عزیزان همراه را با خواص دارویی عرق کیالک در طب سنتی آشنا کنیم و توضیحاتی را درباره‌ی آن ارائه دهیم. امیدواریم مطالب این مقاله برای شما همراهان همیشگی مثمرثمر واقع گردد. با ما همراه باشید.

در ابتدا توضیحی کوتاه درباره‌ی گیاه کیالک، خواص کیالک خشک شده و دمنوش گل کیالک، ارائه می‌دهیم و سپس به  طبع عرق گیاهی کیالک، ارزش غذایی عرق کیالک، خواص درمانی عرق کیالک، طرز مصرف و تهیه، و در نهایت به عوارض مصرف بیش از اندازه‌ی آن می‌پردازیم.

کیالک  به اسم زالزالک وحشی و در مناطق جنگلی به طور کلی ولیک، شناخته می‌شود. این گیاه بسته به رنگ میوه‌اش، سرخ ولیک و ولیک سیاه گفته می‌شود. نا گفته نماند که این گیاه در سه نوع، سیاه، قرمز و زرد است که هر سه نوع از خواص دارویی و درمانی فراوانی برخوردار هستند. نام محلی این گیاه بسته به هر یک از مناطق کشور متفاوت است. برای مثال در لاهیجان کمار، در رامسر و شهسوار کجیل، در دیلمان و رودسر مارخ و در گرگان و بر خی از نقاط بختیاری ولک، بلک و لیک، در حوالی تهران و همدان و اصفهان گوچ، در خلخال و آذربایجان گیج – یمیشان، در باختران، همدان و پشت کوه گویچ یا کویج، در سردشت گیویژ، در فارس کیالک و در ارسباران آت گتی نامیده می‌شود.

کیالک گیاهی است از خانواده گل سرخیان، به صورت بوته‌ای یا درختی، که ارتفاع آن به ۵ متر می‌رسد. این گیاه دارای خارهایی به طول ۱ الی ۲ سانتی‌متر، و برگ‌های لوزی تا تخم‌مرغی کشیده به طول ۲۰ الی ۴۰ میلی‌متر می‌باشد. از ویژگی‌های برگ‌های این گیاه به این موارد می‌توان اشاره نمود: طول و عرض برگ‌ها برابر و قاعده آن گوه‌ای است. پشت و روی برگ‌ها همرنگ و بدون کرک است. برگ‌های پایین شاخه کوتاه‌تر و بریدگی برگ‌ها، کوچک و بزرگ، و نسبت به یکدیگر متفاوت می‌باشند.

کیالک خشک شده، شربت کیالک، دمنوش گل کیالک

عرق کیالک

در گیاه کیالک ترکیبات شیمیایی نظیر فلانوئیدها، پروسیانیدین‌ها، تری ترپن‌ها و استرول‌ها وجود دارد. میوه‌ی تازه این گیاه حاوی سیتریک اسید، تار تاریک اسید، کراتگوس اسید، پکتین، روغن چرب، قندهای گلوکز و فروکتوز است. خاصیت گیاه کیالک در برگ‌ها و میوه‌هایش نهفته است و عرق کیالک نیز از این دو بخش گرفته می‌شود. عرق کیالک سرشار از خواص دارویی است.

عرق گیاه کیالک سال‌های متوالی است که در طب سنتی به عنوان یک داروی گیاهی قدرتمند برای درمان انواع بیماری‌ها و ناراحتی‌های نظیر نارسایی قلبی، مشکلات گوارشی، فشار خون بالا و… استفاده می‌شود. آنتی اکسیدان‌های فراوان موجود در عرق کیالک، علت اصلی کاربرد دارویی آن می‌باشد. عرق کیالک یا زالزالک در مقایسه با دمنوش آن، از غلظت بیشتری برخورار است و به همین خاطر خواص بیشتری نیز دارد. خرید عرق گیاهی کیالک با توجه به خواص بی‌نظیرش بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. شما عزیزان در صورت تمایل برای خرید عرق کیالک، به راحتی می‌توانید از طریق این لینک اقدام نمایید.

طبع عرق کیالک

بر طبق منابع ذکر شده در طب سنتی، طبع عرق کیالک سرد و خشک است. بنابراین استفاده از آن برای افراد گرم مزاج ممانعتی ندارد و افراد با طبع سرد، باید این عرق گیاهی را به همراه مصلحاتش مصرف نمایند تا از عوارض مصرف آن پیشگیری نمایند.

روش عرق گیری کیالک

برای این کار کافیست در ابتدا کیالک را در ظرفی بریزید و به آن آب اضافه کنید. ظرف را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوش آید و آب آن شروع به تبخیر کند. برای تهیه عرق، این بخارات از طریق کندانسور یا سیستم خنک کننده به مایع تبدیل می‌شوند. مایع به دست آمده همان عرق کیالک است که در نتیجه عمل تقطیر حاصل می‌گردد.

ارزش غذایی عرق کیالک

عرق گیاه که حاصل از تقطیر گیاه کیالک است، سرشار از انواع ویتامین‌ها مانند ویتامین A، ویتامین D، ویتامین K، ویتامین E، ریبوفلاوین ( ویتامین B2) و نیاسین ( ویتامین B3)، می‌باشد. همچنین عرق گیاهی کیالک حاوی مواد معدنی مانند فسفر، کلسیم و آهن است.

ارزش غذایی کیالک در ۱۰۰ گرم از این گیاه

آشنایی با خواص دارویی عرق کیالک در طب سنتی

طریقه مصرف عرق کیالک

عوارض مصرف عرق کیالک

 

با تشکر از شما دوست گرامی
در صورت تمایل به تهیه عرقیحات گیاهی میتوانید به
فروشگاه اینترنتی عرقیجات گیاهی کاکوتی مراجعه نماید و خرید خود را در کوتاه ترین زمان ممکن ثبت نمایید . برای دانلود اپلیکیشن اندروید کاکوتی اینجا کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *