اسفناج از جمله گیاهان بومی ایران است که از اوائل قرن اول میلادی کم‌کم به سایر نقاط جهان راه یافت. بر طبق منابع ذکر شده در تاریخ، این گیاه در قرن هفتم در چین، در قرن دوازدهم در اسپانیا و در سال ۱۸۰۶ در آمریکا کشت می‌شد. اسفناج گیاه گلدار یک ساله است که متعلق به خانواده تاج خروسان من جمله چغندر، برگ چغندر و کینوا است که رشد آن تا ارتفاع ۳۰ سانتی‌متر نیز می‌رسد. در غذاهای مدیترانه‌ای از برگ‌های این گیاه به صورت خام و یا آب پز استفاده می‌شود.

اسفناج در دو نوع پاییزه و بهاره است که نوع بهاره آن در فصل بهار کشت می‌شود که به اسفناج انگلیسی معروف است و نوع پاییزه آن در فصل پاییز کشت می‌شود و برای رشد آن نیاز به خاک بسیار غنی است. برگ‌های گیاه اسفناج به رنگ سبز کمرنگ می‌باشد.

امروزه به دلیل دارا بودن مواد غذایی فراوان در اسفناج ، این گیاه در تمام مناطق دنیا کشت می‌شود. مواد تشکیل دهنده گیاه اسفناج شامل مواد نشاسته‌ای، کلسیم، ویتامین A، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، آب، پروتئین و چربی می‌باشد. همچنین این گیاه دارای مقادیر بالایی از ویتامین B3، ید، لسیتین، کلروفیل، کاروتن، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک نیز می‌باشد.

طبع و مزاج گیاه اسفناج

بر طبق منابع ذکر شده در طب سنتی، برگ‌های این گیاه دارای طبع سرد و تر است. البته برخی نیز معتقدند که این گیاه معتدل است یعنی نه سرد و نه گرم است.

آشنایی با خواص درمانی اسفناج در طب سنتی

ماسک اسفناج برای سلامت و زیبایی پوست و مو

ماسک اسفناج و رزماری برای سلامت مو

استفاده از ماسک مو اسفناج و رزماری در تحریک فولیکول‌های مو و رشد و تقویت آن نقش بسزایی دارد. مصرف این ماسک در کاهش ریزش مو، پیشگیری از سفید شدن زودرس و درمان شوره سر بسیار موثر است. برای تهیه این ماسک مو به سه فنجان اسفناج خرد شده و دو قاشق غذاخوری برگ‌های تازه رزماری نیاز داریم. اسفناج را در آب گرم بریزید و به مدت دو الی سه دقیقه بجوشانید و سپس آن را از صافی عبور دهید. حالا رزماری را به آن اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. این ترکیب را بر روی پوست سر خود پوشش دهید و پس از گذشت سی دقیقه با شامپو و آب ولرم شستشو دهید. از این ماسک می‌توانید یک الی دو مرتبه در هفته استفاده کنید تا نتایج مطلوب حاصل شود.

ماسک مو اسفناج و روغن نارگیل

برای تهیه این ماسک مو به نصف فنجان اسفناج خرد شده و نصف فنجان روغن نارگیل نیاز داریم. ابتدا اسفناج را برای مدت زمان دو الی سه دقیقه در آب بجوشانید و پس از گذراندن آن از صافی، روغن نارگیل را به آن اضافه کنید. مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. ماسک را بر روی پوست سر اعمال کنید و پس از گذشت بیست الی سی دقیقه با آب ولرم و شامپو شستشو دهید. از این ماسک سه بار در هفته استفاده کنید. این ماسک دارای خواص آنتی باکتری است و به درمان شوره سر کمک شایانی می‌کند. همچنین این ماسک در کاهش ریزش مو و تقویت مو بسیار موثر است.

ماسک اسفناج و آرد نخودچی، درخشان کننده پوست

اگر به دنبال یک ماسک با خاصیت درخشان کنندگی و ضد پیری هستید، ماسک اسفناج و آرد نخودچی را امتحان کنید. برای تهیه این ماسک به ده الی پانزده عدد برگ اسفناج، یک الی دو قاشق غذاخوری آرد نخودچی، دو الی سه قاشق غذاخوری شیر و یک قاشق غذاخوری عسل نیاز داریم. اسفناج جوشانده شده و باقی مواد را در ظرفی به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید و پس از یکدست شدن، آن را بر روی پوست تمیز خود پوشش دهید. اجازه دهید ماسک برای مدت زمان بیست الی سی دقیقه باقی بماند و سپس با آب ولرم شستشو دهید. از این ماسک دو بار در هفته استفاده کنید و شاهد نتایج عالی قرار گیرید.

ماسک اسفناج و کلم، برطرف کننده جوش و آکنه

برای تهیه این ماسک ضد آکنه، به یک فنجان اسفناج خرد شده، یک فنجان کلم سبز، دو قاشق غذاخوری روغن زیتون و یک قاشق غذاخوری خامه نیاز داریم. ابتدا کلم و اسفناج را در مخلوط‌کن بریزید تا به خوبی مخلوط شوند،  سپس باقی مواد را به آن اضافه کنید و شروع به همزدن کنید تا کاملا یکدست شوند. ماسک را بر روی صورت و گردن تمیز خود که قبلا با شوینده مناسب شسته و خشک کرده‌اید پوشش دهید و پس از گذشت یک ربع الی بیست دقیقه با آب ولرم شستشو دهید. برای گرفتن نتایج مثبت از این ماسک یک بار در هفته استفاده کنید.

ماسک اسفناج و خاک رس، درمان کننده آسیب‌های پوستی

برای درمان آسیب‌های پوستی مانند آفتاب سوختگی، آکنه و پیشگیری از چین و چروک پوست، از ماسک خاک رس و اسفناج استفاده کنید. برای تهیه این ماسک به یک قاشق غذاخوری اسفناج پخته شده، یک قاشق غذاخوری شیر و یک قاشق چای‌خوری خاک رس نیاز داریم. تمامی مواد را در ظرفی با یکدیگر به خوبی مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند. ماسک را برای مدت زمان پانزده الی بیست دقیقه بر روی پوست تمیز خود پوشش دهید و سپس با آب ولرم شستشو دهید. در نهایت نیز از یک مرطوب کننده مناسب پوست خود استفاده نمایید.       

 

 

 

با تشکر از شما دوست گرامی
در صورت تمایل به تهیه عرقیحات گیاهی میتوانید به
فروشگاه اینترنتی عرقیجات گیاهی کاکوتی مراجعه نماید و خرید خود را در کوتاه ترین زمان ممکن ثبت نمایید . برای دانلود اپلیکیشن اندروید کاکوتی اینجا کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *