زردآلو از میوه‌های خوشمزه فصول گرم سال است که به دلیل داشتن، طعم عالی، ارزش غذایی بالا و خواص درمانی بی‌نظیر دارای طرفداران زیادی می‌باشد. این میوه به خانواده گلسرخیان تعلق دارد و بیشتر در کشورهای مدیترانه‌ای و آسیایی رایج است.

در این مقاله سعی بر این داریم که شما عزیزان همراه را با خواص درمانی هسته و روغن هسته زردآلو در طب سنتی آشنا کنیم. امیدواریم مطالب این مقاله مورد استفاده و رضایت شما قرار گیرد. با ما همراه باشید.

کاشت میوه زردآلو، ریشه در دوران پیشا تاریخی دارد و به همین خاطر زردآلو جزء قدیمی‌ترین میوه‌ها محسوب می‌شود. در طب سنتی از تمامی قسمت‌های این میوه مانند هسته و روغن هسته آن، برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود. هسته زردآلو به دلیل دارا بودن چربی‌های سالم، فیبر و آهن و ارزش غذایی بالا از فواید بیشماری برای بدن برخوردار است.

 روغن هسته زردآلو نیز بسیار مفید می‌باشد و برای هزاران سال یکی از مهمترین اسانس‌های دارویی به حساب می‌آمده است .از  روغن هسته زردآلو  برای درمان بسیاری از بیماری‌ها و پخت و پز استفاده می‌شود. روغن هسته زردآلو دارای مواد روغنی است که به دلیل غنی بودن از اسیدهای چرب غیر اشباع و ترکیبات مفید در خود در حفظ سلامتی بدن، به خصوص پوست و مو بسیار کارآمد است. همچنین روغن هسته زردآلو سرشار از پروتئین‌ها، اسیدهای آمینه، آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین E،  ویتامین A و مواد معدنی مانند آهن، پتاسیم، کلسیم و منیزیم است. امروزه از روغن هسته زردآلو به دلیل دارا بودن خواص فراوان در تهیه  محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود. برای بهره مندی از خواص این روغن برای پوست، باید روغن هسته زردآلو  استخراج شود و یا اینکه این روغن را به طور آماده از داروخانه‌ها و یا عطاری‌ها تهیه نمود. روغن هسته زردآلو به عنوان یک روغن حامل و اغلب به صورت یک عنصر فوق موثر مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولا برای حفظ خاصیت روغن زردآلو از روش پرس سرد استفاده می‌شود. با این روش استخراج، ارزش غذایی و خواص درمانی آن حفظ می‌شود و بر خلاف دیگر روش‌های روغن گیری، موجب کاهش فواید و عملکرد ترکیبات موجود در روغن نمی‌شود.

آشنایی با خواص درمانی هسته زردآلو برای بدن

نکته در مورد مصرف هسته زردآلو

در مصرف هسته زردآلو جانب احتیاط را رعایت کنید و از مصرف بی‌رویه آن پرهیز کنید. زیرا همانطور که گفتیم این هسته حاوی مقادیری آمیگدالین است که باعث تولید ماده‌ای تحت عنوان سیانید می‌شود. این ماده همانند سیانور عمل نموده و ممکن است در برخی افراد، اختلال تنفسی، فلج و حتی مرگ را منجر شود.

آشنایی با خواص درمانی روغن هسته زردآلو برای بدن

نکته در مورد مصرف روغن هسته زردآلو

در طب سنتی بیشتر از این روغن برای استعمال خارجی استفاده می‌شود و مصرف خوراکی آن متداول نیست. در صورتی که این روغن عاری از آمیگدال باشد، مصرف خوراکی آن بلامانع است.  

آشنایی با خواص درمانی روغن هسته زردآلو برای پوست

آشنایی با خواص درمانی روغن هسته زردآلو برای مو

 

 

با تشکر از شما دوست گرامی
در صورت تمایل به تهیه عرقیحات گیاهی میتوانید به
فروشگاه اینترنتی عرقیجات گیاهی کاکوتی مراجعه نماید و خرید خود را در کوتاه ترین زمان ممکن ثبت نمایید . برای دانلود اپلیکیشن اندروید کاکوتی اینجا کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *