کاسنی از گیاهان پرخاصیت در طب سنتی است که از خواص دارویی بسیار بالایی برخوردار است. استفاده از این گیاه بیشتر به شکل عرق متداول‌تر است و تقریبا اطلاعات افراد در مورد عرق کاسنی بیشتر است. در این مقاله از کاکوتی قصد بر این داریم که شما عزیزان همراه را با عرق کاسنی و خواص درمانی آن در طب سنتی آشنا کنیم. امیدواریم مطالب این مقاله مورد استفاده و رضایت شما همراهان همیشگی قرار گیرد. با ما همراه باشید.

کاسنی گیاهی با طبع سرد وتر است که مزه‌ای تلخ دارد. در طب سنتی از ریشه‌های خشک شده‌ و قطعات زمینی گیاه کاسنی برای تهیه دارو استفاده می‌شود. کاسنی در دو نوع صحرایی و کاسنی کشت شده توسط کشاورزان وجود دارد. نوع خودرو و صحرایی گیاه کاسنی در میان سبزه زار و در کنار جویبارها، در اوایل بهار رشد می‌کند. در اواسط خرداد این گیاه دارویی برداشت می‌شود. برگ گیاه کاسنی در بیشتر فرهنگ‌ها کاربردی شبیه به اسفناج را دارد. از ریشه گیاه کاسنی اغلب به صورت پودر که جایگزین بسیار خوبی به جای قهوه است، استفاده می‌شود.

کاسنی دارای انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی مانند روی، منیزیم، منگنز، کلسیم، فولیک اسید آهن، پتاسیم، ویتامین A،   ویتامین C،  ویتامین E و ویتامین K می‌باشد که تمامی این مواد، مورد نیاز بدن می‌باشند. در طب سنتی از تمامی قسمت‌های کاسنی به خصوص ریشه و برگ‌ها برای رفع و درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود. مثلا ریشه و برگ کاسنی محرک صفرا است و فرآیند هضم را بهبود می‌بخشد. یا آب کاسنی پخته شده به همراه سکنجبین یکی از بهترین‌ گزینه‌ها برای درمان تب‌های ادامه دار و طولانی است. تخم کاسنی نیز در درمان سردرد و تنگی نفس بسیار سودمند است. استفاده از دمنوش گیاه کاسنی به همراه رازیانه به دفع سموم از بدن و افزایش اشتها کمک شایانی می‌کند. همچنین از برگ‌های گیاه کاسنی ضمادی تهیه می‌شود که برای درمان التهاب و ورم چشم بسیار موثر است.

ریشه گیاه کاسنی دارای ۶۸ درصد اینولین است. اینولین یک نوع فیبر است که با نام فروکتان شناخته می‌شود. در واقع اینولین باعث تغذیه باکتری‌های مفید روده می‌شود. باکتری‌های مفید روده در کاهش التهاب، مبارزه با باکتری‌های مضر و بهبود جذب مواد معدنی نقش بسیار موثری دارند.

عرق کاسنی یکی از فراورده‌های گیاه کاسنی است که از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است. در واقع عرق کاسنی  از گیاه مدیترانه‌ای کاسنی به دلیل استفاده در سالادها و کاربردهای دارویی تهیه می‌شود. به همین دلیل در طب سنتی خرید و استفاده از این عرق گیاهی بسیار توصیه می‌شود. شما عزیزان نیز در صورت تمایل برای خرید عرق کاسنی، به راحتی می‌توانید از طریق این لینک اقدام نمایید.

طبع عرق کاسنی

بر طبق منابع ذکر شده در طب سنتی طبع عرق کاسنی سرد و تر است. بنابراین استفاده از آن برای افراد دارای طبع گرم مناسب است.

آشنایی با خواص درمانی عرق کاسنی در طب سنتی

ارتباط درمان جوش و آکنه با عرق کاسنی

ماسک‌های زیبایی با عرق کاسنی

در طب سنتی از عرق کاسنی علاوه بر مصرف دارویی در تهیه انواع ماسک‌های زیبایی نیز استفاده می‌شود. در ادامه به معرفی انواع ماسک‌های زیبایی با عرق کاسنی  و خواص درمانی آنها می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

ماسک عرق کاسنی و سفیده تخم‌مرغ مناسب برای امراض جلدی و اگزما

اگزما یکی از مشکلات پوستی است که فرد مبتلا با مشکلاتی رو به رو می‌شود. یک درمان سنتی برای رفع این عارضه پوستی استفاده از ماسک خانگی عرق کاسنی و تخم‌مرغ است. برای تهیه این ماسک به یک عدد سفیده تخم‌مرغ و یک الی دو قاشق غذاخوری عرق کاسنی نیاز داریم. دو مواد را در ظرفی با یکدیگر مخلوط کنید و پس از یکدست شدن، آن را بر روی پوست تمیز خود که قبلا با شوینده مناسب شسته و خشک کرده‌اید، پوشش دهید. اجازه دهید ماسک برای مدت زمان یک ربع الی بیست دقیقه باقی بماند و سپس با آب ولرم شستشو دهید. استفاده از این ماسک باعث تحریک غدد شده و تعریق را افزایش می‌دهد و به دلیل استفاده از آن برای مبتلایان به امراض جلدی و اگزما مناسب است.

ماسک عرق کاسنی  و ماست، از بین برنده‌ی جای جوش

پیشنهاد طب سنتی برای از بین بردن جای جوش و آکنه استفاده از ماسک عرق کاسنی به همراه ماست است. برای تهیه این ماسک خانگی به یک قاشق غذاخوری عرق کاسنی و یک قاشق غذاخوری ماست نیاز داریم. دو مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و پس از یکدست شدن برای پوشش دهی پوست خود استفاده کنید. اجازه دهید ماسک برای مدت زمان یک ربع الی بیست دقیقه باقی بماند و سپس با آب ولرم شستشو دهید.

ماسک عرق کاسنی، برگ شاتره و ژل کتیرا، شاداب کننده پوست

استفاده از ماسک خانگی عرق کاسنی، برگ شاتره و ژل کتیرا، باعث شادابی و زیبایی هر چه تمام‌تر پوست می‌شود. برای تهیه این ماسک به یک قاشق غذاخوری عرق کاسنی، ۲۰ گرم برگ تازه شاتره و یک قاشق غذاخوری ژل کتیرای نیمه غلیظ نیاز داریم. مواد را پس از مخلوط کردن روی پوست تمیز خود پوشش دهید و پس از گذشت ده الی پانزده دقیقه با آب ولرم شستشو دهید.

ماسک عرق کاسنی و عسل، شفاف کننده پوست

گاهی پوست به دلایل مختلف شفافیت خود را از دست می‌دهد و دیگر آن شادابی را ندارد. یکی از ماسک‌هایی که استفاده از آن به شادابی دوباره پوست کمک می‌کند، ماسک عرق کاسنی به همراه عسل است. برای تهیه این ماسک به یک قاشق غذاخوری عرق کاسنی و دو قاشق غذاخوری عسل نیاز داریم. ماسک را روزی سه مرتبه ( صبح، ظهر و شب)، بر روی پوست خود پوشش دهید و کمی ماساژ دهید. سپس با آب ولرم شستشو دهید.

لازم به ذکر است، قبل از استفاده از هر نوع ماسکی ابتدا تست حساسیت را انجام دهید. به این صورت که ابتدا ماسک را به یک قسمت از پوست دست خود پوشش دهید و در صورتی که پس از گذشت یک ربع الی بیست دقیقه هیچ گونه حساسیتی را نشان ندادید، آستفاده از آن برای پوست صورت بلامانع است.

عوارض مصرف عرق کاسنی

عرق کاسنی در کنار تمام مزایا و خواص درمانی که دارد، ممکن است برای برخی افراد مضراتی را نیز به دنبال داشته باشد. در ادامه به مضرات عرق کاسنی اشاره می‌کنیم:

 

با تشکر از شما دوست گرامی
در صورت تمایل به تهیه عرقیحات گیاهی میتوانید به
فروشگاه اینترنتی عرقیجات گیاهی کاکوتی مراجعه نماید و خرید خود را در کوتاه ترین زمان ممکن ثبت نمایید . برای دانلود اپلیکیشن اندروید کاکوتی اینجا کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *