بابا آدم گیاهی است بلند و دوساله، که اکثرا در زمین‌های آهکی می‌روید. ساقه‌ی این گیاه راست و پر شاخ و بال است. بلندی این گیاه از ۸۰ سانتی‌متر تا ۲۰ متر می‌باشد. برگ‌های گیاه بابا آدم بسیار درشت، ساده و بیضی شکل است که رنگ قسمت زیر برگ مایل به سفید و سطح روی آن سبز است. گل‌های بابا آدم در اوایل ماه‌های تابستان سال دوم باز می‌شوند که به صورت کلاپرک‌های متعددی در نوک ساقه‌ها واقع شده‌اند. رنگ گل‌ها گاه سفید، و گاهی مایل به بنفش است که در اطراف چندین برگ به صورت شاخک وجود دارد. میوه گیاه بابا آدم پس از رسیدن به صورت فندقی با ۳ یا ۴ سطح به رنگ زرد حنایی می‌باشد. این گیاه به صورت خودرو در اروپا و آمریکا و در ایران در اطراف تهران، البرز، رودبار، تفرش و جاده چالوس مشاهده می‌شود. باردان، فیل گوش، لوف و آراقیطون از دیگر نام‌های این گیاه می‌باشند.

گیاه بابا آدم از خواص دارویی بسیار زیادی برخوردار است و در طب سنتی از ریشه، دانه و گاهی برگ آن برای درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌شود. صدها سال است که در اروپا، آمریکای شمالی و آسیا از گیاه بابا آدم برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود. در طب سنتی چینی از ریشه، دانه و برگ‌های گیاه بابا آدم استفاده می‌شود. ریشه گیاه بابا آدم دارای ترکیبات و عناصر مفید در خود است که از نظر طب سنتی چینی، ریشه این گیاه باعث سم‌زدایی خون، افزایش گردش خون در بدن، بهبود کیفیت بافت پوست و درمان بیماری‌ها و ناراحتی‌های پوستی مانند اگزما می‌گردد. همچنین ریشه گیاه بابا آدم دارای خواص آنتی اکسیدانی و ترکیبات ضد دیابتی می‌باشد.

مواد معدنی موجود در ریشه بابا آدم

ریشه گیاه بابا آدم سرشار از مواد معدنی و مغذی مانند پتاسیم، منیزیم، فسفر، سدیم، مس، منگنز، کلسیم، روی، سلنیوم، ویتامین C، کولین، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پانتوتنیک اسید، ویتامین K و ویتامین B6 است. در ۱۰۰ گرم ریشه گیاه بابا آدم ۷۲ کیلوکالری انرژی، ۱۷٫۳۴ گرم کربوهیدرات، ۱٫۵۳ گرم پروتئین و ۰٫۱۵ گرم چربی موجود است.   مصرف ریشه گیاه بابا آدم به صورت جوشانده یا دم کرده می‌باشد.

انواع گیاه بابا آدم

از گیاه بابا آدم حدود ۷۰ گونه وجود دارد که تمامی این گونه‌ها برای رشد و نمو، به محیط گرم و مرطوب نیاز دارند. در اینجا ما به معرفی سه نوع از گیاه بابا آدم که از محبوبیت بیشتری برخوردارند، می‌پردازیم.

آلوکازیا آمازونیکا

این گونه از گیاه بابا آدم دارای برگ‌هایی زیبا و منحصر به فرد است. در واقع به نوعی می‌توان گفت برگ‌های این گونه ضخیم و چرمی شکل است.

آلوکازیا مکروریزو

تفاوت این گونه از گیاه بابا آدم با سایر گونه‌ها  در مورد برگ آنها می‌باشد. به طوری که برگ‌های این گونه، پهن و بزرگ‌تر است.

آلوکازیا زبرینا

برگ‌ها در این گونه، کشیده و بلندتر می‌باشند و ساقه دارای خطوط خاص و بدون نظم است. همین خصوصیت باعث زیبایی دو چندان این گونه از گیاه بابا آدم شده است.

طبع گیاه بابا آدم

بر طبق منابع ذکر شده در طب سنتی، طبع گیاه بابا آدم سرد و خشک است. بنابراین استفاده از این گیاه دارویی به افراد دارای طبع گرم توصیه می‌شود.

آشنایی با خواص دارویی گیاه بابا آدم در طب سنتی

عوارض مصرف گیاه بابا آدم

خلاصه:

در این مقاله از سایت کاکوتی در مورد گیاه بابا آدم و خواص درمانی آن، آشنا شدیم. امیدواریم این مطالب مورد رضایت و استفاده‌ی شما همراهان همیشگی قرار گیرد.

با تشکر از شما دوست گرامی
در صورت تمایل به تهیه عرقیحات گیاهی میتوانید به
فروشگاه اینترنتی عرقیجات گیاهی کاکوتی مراجعه نماید و خرید خود را در کوتاه ترین زمان ممکن ثبت نمایید . برای دانلود اپلیکیشن اندروید کاکوتی اینجا کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *