هویج از جمله گیاهان ریشه‌ای است که برای سلامتی بدن بسیار مفید می‌باشد. این گیاه بسیار ترد و خوشمزه و سرشار از مواد مغذی است. هویج منبع خوبی از بتاکاروتن، فیبر، ویتامین K، پتاسیم و آنتی اکسیدان است. این گیاه نارنجی رنگ از مزایای بسیار فراوانی برای سلامتی بدن برخوردار است. هویج یک غذای عالی برای کاهش وزن محسوب می‌شود و در ضمن با سطوح پایین کلسترول و بهبود سلامت چشم در ارتباط می‌باشد.

روغن بذر هویج یکی از فرآورده‌های طبیعی این گیاه است که از دانه‌های هویج حاصل می‌شود. روغن هویج سرشار از آنتی اکسیدان‌ها، انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی است و از خاصیت ضد التهابی، آنتی باکتریالی و ضد قارچی برخوردار می‌باشد.

در این مقاله از سایت کاکوتی با شما عزیزان همراه شده‌ایم تا به اتفاق هم نگاهی بر خواص درمانی روغن هویج در طب سنتی بیندازیم. امیدواریم مطالب این مقاله مورد رضایت و استفاده‌ی شما همراهان همیشگی قرار گیرد. با ما تا پایان مقاله همراه باشید.

ارزش غذایی روغن دانه‌ی هویج در حدی است که یونانیان و هندیان باستان به این روغن به دلیل خاصیت التیام دهندگی و سم زدایی توجه‌ای ویژه داشته و از آن برای درمان بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها استفاده می‌نمایند. از روغن دانه‌ی هویج به دلیل دارا بودن رایحه‌ی زمینی، تند و چوبی اکثرا در آروماتراپی استفاده می‌شود. دلیل این امر هم، رایحه‌ی عالی و منحصر به فرد این روغن است که موجب کاهش اضطراب و فشارهای عصبی می‌گردد. در طب سنتی استفاده از روغن بذر هویج به دلیل دارا بودن انواع ویتامین‌ها به خصوص ویتامین A، برای درمان مشکلات پوستی، آب رسانی، تولید کلاژن و زیبایی توصیه می‌گردد. به همین دلیل این روغن در سلامتی و زیبایی پوست و مو نقش به سزایی دارد. اگزما، پسوریازیس، درماتیت، سرطان، مشکلات تنفسی، گوارشی، تنظیم هورمون و کم خونی از جمله بیماری‌هایی هستند که برای درمان و رهایی از آنها مصرف روغن گیاهی بذر هویج تجویز می‌شود.

از آنجایی که دانه‌ی هویج روغن بسیار کمی دارد، صرفا در تهیه‌ی فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی گران قیمت به خصوص محصولات ضد پیری مورد استفاده قرار می‌گیرد. لازم به ذکر است، در هنگام خرید روغن هویج به این نکته توجه کنید که این روغن حاصل شده از بذر هویج باشد نه ریشه‎‌ی آن. روغن بذر هویج فقط مصرف خارجی دارد و از آن مانند روغن هویج، در آشپزی استفاده نمی‌شود. زمانی که می‌خواهید از روغن بذر هویج استفاده کنید، حتما باید آن را با روغن‌های حاملی نظیر روغن نارگیل، روغن زیتون، روغن آفتابگردان و یا روغن بذر شاهدانه رقیق کنید.

ترکیبات شیمیایی موجود در روغن گیاهی بذر هویج

آلفا پینن ۱۳ درصد، کاروتول ۱۸ درصد، داکول، لیمونن، بتا، بسابولین، اگنول، وانیلین، تپنوئیدهای مختلف، پالمتیک اسید و بوتیریک اسید از جمله ترکیبات شیمیایی مهم در روغن بذر هویج می‌باشند.

روش تهیه روغن بذر هویج در منزل

روغن بذر هویج را می‌توان به راحتی و بدون نیاز به وسایل و روش‌های پیچیده‌ی شیمیایی در منزل تهیه نمود. برای تهیه این روغن، به مقداری بذر هویج و آب نیاز داریم. دانه‌ی هویج را در ظرفی بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید. ظرف را بر روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید. بخار ایجاد شده از طریق تقطیر جدا شده و سپس سرد می‌کنند. مایعی که حاصل می‌شود، به رنگ زرد طلایی و دارای غلظت متوسطی می‌باشد. این مایع همان روغن بذر هویج می‌باشد. روغن حاصل شده باید در ظرف شیشه‌ای تیره و درب دار و در محل تاریک و خنک نگهداری شود تا از نفوذ نور مستقیم خورشید به داخل آن پیشگیری شود.  

آشنایی با خواص درمانی روغن دانه هویج در طب سنتی

مهم‌ترین و رایج‌ترین روش‌های مصرفی روغن بذر هویج

با تشکر از شما دوست گرامی
در صورت تمایل به تهیه عرقیحات گیاهی میتوانید به
فروشگاه اینترنتی عرقیجات گیاهی کاکوتی مراجعه نماید و خرید خود را در کوتاه ترین زمان ممکن ثبت نمایید . برای دانلود اپلیکیشن اندروید کاکوتی اینجا کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *