فلفل دلمه از جمله سبزیجاتی است که مصرف آن برای سلامت بدن بسیار مفید است. این گیاه در طب سنتی به دلیل دارا بودن خواص درمانی فراوان، از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است. به همین دلیل متخصصین طب سنتی مصرف این گیاه را بسیار توصیه می‌کنند. در این مقاله از سایت کاکوتی با شما عزیزان همراه شده‌ایم تا به اتفاق هم نگاهی بر خواص درمانی گیاه فلفل دلمه بیندازیم. امیدواریم مطالب این هفته از مقاله مورد رضایت و استفاده‌ی شما همراهان همیشگی قرار گیرد. با ما تا پایان مقاله همراه باشید.

فلفل دلمه، فلفل شیرین یا کپسایسین است که در رنگ‌های مختلف همچون قرمز، زرد، سبز، بنفش و نارنجی در بازار موجود است. این گیاه بیش از ۹۰۰ سال پیش در جنوب و آمریکای مرکزی پرورش داده شده است. نام این گیاه از طریق استعمارگران اروپایی آمریکای شمالی دریافت شده است. گیاه فلفل دلمه به راحتی می‌تواند در انواع مختلف آب و هوا رشد کند. فلفل دلمه‌ای شیرین، ترکیبی از مزه تند و بافت ترد است. این گیاه به طور علمی کپسایسین شناخته می‌شود که متعلق به گروه خانواده‌ی بادنجانیان شامل فلفل چیلی، فلفل قرمز، سیب زمینی، گوجه فرنگی و بادمجان است. فلفل دلمه‌ی سبز و بنفش دارای کمی طعم تلخ هستند، اما نوع قرمز، زرد و نارنجی، طعم شیرین و میوه‌ای دارند.

فلفل دلمه به صورت خام و پخته مصرف می‌شود. ۹۲ درصد فلفل دلمه از آب تشکیل شده است. فلفل دلمه سرشار از مس، فیبر، فولات، منگنز، منیزیم، پتاسیم، پروتئین، سلنیوم، ویتامین C، ویتامین B6، ویتامین K، ویتامین A و ویتامین E است. آنتی اکسیدان‌های بی‌نظیری همچون کاپسانتین، وایولکسانتین، وایولکسانتین، لوتئین، کوئرستین و لوتئولیتین در این گیاه موجود می‌باشد. جالب است بدانید که یک فلفل دلمه‌ای قادر است میزان ۱۶۹ درصد از نیاز بدن به ویتامین C را تامین کند، به طوری که میزان ویتامین C این گیاه از لیمو شیرین و پرتقال نیز بیشتر می‌باشد.

ارزش غذایی فلفل دلمه

در ۱۰۰ گرم فلفل دلمه، مقدار ۲۰ کیلو کالری انرژی، ۶۴/۴ گرم کربوهیدرات، ۰/۸۶ گرم پروتئین، ۰/۱۷ چربی، ۸۹/۹۳ گرم آب، ۱/۷۰ گرم فیبر و ۲/۴۰ گرم قند موجود است.

خواص کدام رنگ از فلفل دلمه‌ای بیشتر است؟

همانطور که اشاره نمودیم، فلفل دلمه‌ای در رنگ‌های سبز، زرد، نارنجی و قرمز یافت می‌شود. در واقع انواع مختلف فلفل دلمه، همه از یک گونه خاص هستند و تنها میزان رسیده بودن فلفل است که بر روی رنگ آن تاثیر می‌گذارد. رسیده‌ترین نوع فلفل دلمه، نوع قرمز آن است که پس از زرد و سپس نارنجی شدن، ایجاد می‌شود. بنابراین بر طبق مطالب ذکر شده، فلفل دلمه‌ی قرمز، از نوع‌های دیگر شیرین‌تر و از خواص و مزیت بیشتری برخوردار می‌باشد. فلفل دلمه‌ای سبز نیز، فلفلی است که به طور کامل نرسیده و به همین خاطر طعم تلخ‌تر و عطر سبزی بیشتری نسبت به سایر رنگ‌ها دارد. در واقع هر چه یک فلفل دلمه رسیده‌تر باشد، طعم آن شیرین‌تر است. فلفل دلمه‌ای قرمز به دلیل اینکه رسیده‌ترین نوع فلفل دلمه است، جزء مفیدترین و سالم‌ترین نوع فلفل دلمه محسوب می‌شود. به طوری که میزان ویتامین C در فلفل دلمه‌ای قرمز تقریبا دو برابر بیشتر از فلفل دلمه‌ای سبز است. پس از فلفل دلمه‌ای قرمز، نوع نارنجی و سپس زرد، از ویتامین‌ها و مواد مغذی بیشتری نسبت به نوع سبز برخوردار می‌باشند.

طبع و مصلحات فلفل دلمه

بر طبق منابع ذکر شده در طب سنتی طبع فلفل دلمه گرم و خشک است. به همین دلیل افراد دارای طبع گرم، پس از خوردن فلفل دلمه، احساس گرما و تشنگی می‌کنند. فلفل دلمه صفرازاست و به همین دلیل افراد دارای طبع گرم باید در مصرف آن جانب احتیاط را رعایت کنند. گلاب، صمغ عربی و صندل از جمله مصلحات فلفل دلمه هستند. سنکنجبین نیز به دلیل کمک در ایجاد تعادل در طبع فلفل دلمه، به عنوان یکی دیگر از مصلحات این گیاه در نظر گرفته شده است.

آشنایی با خواص درمانی فلفل دلمه در طب سنتی

مضرات مصرف فلفل دلمه

اگر چه فلفل دلمه جزء یکی از مفیدترین سبزیجات می‌باشد، اما ممکن است مصرف آن در برخی افراد با بروز حساسیت رخ دهد و یا با مصرف بیش از حد دچار عواض شوند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

با تشکر از شما دوست گرامی
در صورت تمایل به تهیه عرقیحات گیاهی میتوانید به
فروشگاه اینترنتی عرقیجات گیاهی کاکوتی مراجعه نماید و خرید خود را در کوتاه ترین زمان ممکن ثبت نمایید . برای دانلود اپلیکیشن اندروید کاکوتی اینجا کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *