یکی از معروف‌ترین نوشیدنی‌ها که از طرفداران بسیار زیادی در کره‌ی زمین برخوردار است، قهوه است. در ایالات متحده به طور روزانه  ۱۰۰ میلیون فنجان قهوه مصرف می‌شود. همانطور که مطلع هستیم، قهوه از دانه‌های این گیاه حاصل می‌شود. این دانه‌ای که مورد استفاده قرار می‌گیرد در مناطق مختلف جهان به صورت انواع مختلف کشت و رشد می‌کند. روغن قهوه از فراورده‌های گیاه قهوه است که از دانه‌های آن حاصل می‌شود. این روغن به دلیل رایحه‌ی دلپذیری که دارد، مصرف آن تقویت ذهن و افزایش نشاط و شادی را به دنبال خواهد داشت. اسانس قهوه نیز یکی از برترین اسانس‌های مورد استفاده در آروماتراپی است. به طوری که رایحه‌ی بی‌نظیر این اسانس، تنفس را بهبود بخشیده و انرژی را افزایش می‌دهد.

در این مقاله از سایت کاکوتی سعی بر این داریم که شما عزیزان همراه را با خواص درمانی روغن قهوه در طب سنتی آشنا کنیم. امیدواریم مطالب این هفته از سایت نیز مورد پسند و استفاده‌ی شما قرار گیرد. همراهی شما باعث خرسندی ماست. پس با ما تا پایان مقاله همراه باشید.

در طب سنتی روغن قهوه به دلیل رایحه و طعمی که دارد بسیار خاص و از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است. این روغن که از دانه‌های بو داده‌ی قهوه حاصل می‌شود، یک تجربه دلپذیر از طعم و عطر قهوه را برای فرد به وجود می‌آورد که این رایحه بسیار نزدیک به طعم قهوه می‌باشد. امروزه عصاره و روغن‌های متعددی به بازار عرضه می‌شوند. روغن حامل قهوه و روغن دم کرده‌ی قهوه از جمله روغن‌هایی است که به صورت اسانس قهوه در بازار موجود است.

روغن‌های قهوه‌ای که تا به امروز به عنوان روغن‌های ضروری یا روغن‌های حامل به بازار عرضه می‌شوند از طریق پرس سرد حاصل می‌شوند. طبق نظرات بیان شده، در روغن قهوه فشرده سرد، هم ترکیبات فرار و هم اسیدهای چرب موجود است. گاهی مواقع روغن قهوه‌ای که تولید می‌شود، از طریق ترکیب دانه‌های قهوه در یک روغن گیاهی حاصل می‌شود. به دلیل معطر بودن روغن قهوه، برخی از تولید کنندگان آن را در فهرست روغن‌های اساسی طبقه بندی می‌کنند. به همین دلیل به جهت پیشگیری از سردرگمی و پیچیدگی، توصیه طب سنتی در هنگام خرید روغن قهوه این است که به روش استخراج این روغن توجه ویژه داشته باشید و درخواست توضیحات لازم درباره‌ی جزئیات این روغن را حتما از فروشنده درخواست نمایید.

تاریخچه روغن گیاهی قهوه

روغن ضروری قهوه از جمله شناخته شده‌ترین روغن‌ها اساسی است که در رایحه درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. روغن قهوه نشات گرفته از استان کافا است که بعدها به کشورهای اروپایی و آمریکایی توسعه پیدا کرده است.

طرز تهیه روغن گیاهی قهوه در خانه

با اینکه به راحتی می‌توان روغن ضروری قهوه را خریداری نمود، بسیاری از افراد نیز تمایل به تهیه آن را در خانه دارند. برای تهیه این روغن در منزل، به مقداری دانه‌های قهوه، روغن زیتون، یک قابلمه، یک ظرف شیشه‌ای و صافی پارچه‌ای نیاز داریم. برای تهیه می‌توانید از دانه‌های قهوه رسیده استفاده کنید یا این دانه‌ها را به صورت متوسط یا درشت خرد کنید. زیرا این امر آزاد شدن اسیدهای فعال و مواد شیمیایی در دانه‌ها را به دنبال خواهد داشت. برای تهیه، ابتدا در قابلمه دانه‌های قهوه را با مقداری روغن زیتون بپوشانید به طوری که دانه‌ها به طور کامل با این روغن پوشانده شوند. قابلمه را بر روی حرارت قرار دهید. به این نکته توجه کنید که دانه‌های بو داده را بر روی حرارت کم و دانه‌های برشته نشده را بر روی حرارت متوسط یا زیاد قرار دهید. دانه‌های قهوه را به آرامی هم بزنید تا نسوزند. زمان آماده سازی باید بین ۸ الی ۱۰ ساعت باشد. اگر برای تهیه این روغن از دانه‌های سبز قهوه استفاده می‌کنید، باید بیشتر دقت کنید. زمانی که دانه‌های سبز قهوه، قهوه‌ای رنگ شدند حرارت را کم کنید. حالا از یک ظرف تمیز برای جمع آوری روغن قهوه استفاده کنید. در این هنگام از صافی پارچه‌ای بر روی دهانه ظرف استفاده کنید. از صافی چای بر روی صافی پارچه‌ای نیز برای گرفتن دانه‌های قهوه و سایر ناخالصی‌های کوچک‌تر می‌توانید بهره ببرید. دانه‌های قهوه داخل قابلمه را بر روی صافی چای بریزید و با پشت قاشق به خوبی فشار دهید تا روغن قهوه خارج شده و باقی مانده‌ی آنها را دور بریزید. روغن باقی مانده در قابلمه را هم به همین صورت از صافی عبور داده و در یک ظرق شیشه‌ای بریزید. درب ظرف شیشه‌ای را محکم ببندید و آن را در یک مکان خنک، تاریک و خشک نگهداری کنید و در زمان نیاز از آن استفاده کنید. نکته: افرادی که مبتلا به صرع، آسیب کبدی، مادران باردار و افراد مبتلا به سرطان و سایر بیماری‌ها قبل از استفاده از این روغن حتما با پزشک و متخصص آروماتراپی آگاه در حوزه روغن مشورت نمایند. همچنین در هنگام استفاده از این روغن برای کودکان بسیار احتیاط نمایید و قبل از مصرف موارد توصیه شده را حتما مطالعه کنید. افراد مسن نیز در صورت داشتن بیماری خاص یا استفاده از دارو، حتما با پزشک متخصص مشورت نمایند.

روغن گیاهی قهوه چه کاربردهایی دارد؟

در طب سنتی استفاده از روغن گیاهی قهوه، به جهت تزریق، استنشاق یا ماساژ بدن توصیه می‌شود. همچنین از این روغن اساسی به عنوان یک روتین مراقب از پوست به دلیل دارا بودن خواص ضد پیری و ضد سلولیت استفاده می‌شود. از دیگر کاربردهای روغن گیاهی قهوه، به عنوان محصول معطر کننده‌ در تهیه شمع‌ها و استفاده‌ی آن در دیفیوزرها می‌توان اشاره نمود. همچنین از این روغن به عنوان یک طعم دهنده در نوشیدنی‌ها و افزودنی غذایی نیز استفاده می‌شود.

آشنایی با خواص درمانی روغن قهوه در طب سنتی

با تشکر از شما دوست گرامی
در صورت تمایل به تهیه عرقیحات گیاهی میتوانید به
فروشگاه اینترنتی عرقیجات گیاهی کاکوتی مراجعه نماید و خرید خود را در کوتاه ترین زمان ممکن ثبت نمایید . برای دانلود اپلیکیشن اندروید کاکوتی اینجا کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *