شلیل میوه‌ی تابستانی بسیار خوش طعم و گوارا است که بوم شمال غربی چین می‌باشد. میوه شلیل در زبان چینی به نام یوتائو و در زبان اسپانیایی به نام نکتارینا معروف است. در سال ۲۰۱۴ کشور چین حدود ۵۸ درصد از هلو و شلیل جهان را تولید کرد و در سال گذشته کشور اسپانیا موفق به صادر ۳۹ درصد این میوه به نقاط جهان شد.

شلیل نیز همانند هلو و آلو از دسته خانواده‌ی گلسرخیان است. زمان رویش گل این میوه در اوایل فصل بهار، حتی قبل از رویش برگ‌های این درخت است. گل‌های درخت شلیل قطری به اندازه سه سانتی‌متر و دارای پنج گلبرگ به رنگ صورتی می‌باشند. در نقاط غربی جهان، فصل این میوه معمولا در ماه ژوئن است و در کشورهای شرقی به خصوص هند، فصل اوج شلیل از اوایل ماه آوریل تا اواخر ماه ژوئن است.

میوه شلیل دارای قدمتی ۲۰۰۰ ساله است و به طور گسترده در رم، یونان و ایران باستان کشت می‌شد. این میوه خوشمزه سرشار از بتاکاروتن، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین E، ویتامین K و لوتئین است. شلیل دارای مقادیر بالایی از تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، کولین، پانتوتنیک، فولات ، ویتامین B6 و B12 می‌باشد. همچنین شلیل خام دارای مواد معدنی همچون کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، روی، مس و منگنز می‌باشد.

در صد گرم شلیل خام، ۴۴ کیلوکالری انرژی، ۱۰٫۵۵ گرم کربوهیدرات، ۱٫۰۶ گرم پروتئین، ۰٫۳۲ گرم چربی، ۸۷٫۵۹ گرم آب، ۱٫۷۰ گرم فیبر، ۷٫۸۹ گرم قند، ۱۷ میکروگرم ویتامین A، ۰٫۷۷ میلی گرم ویتامین E، ۲٫۲۰ گرم ویتامین K، ۵٫۴۰ میلی گرم ویتامین C، ۰٫۰۳ میلی گرم تیامین و ریبوفلاوین، ۶٫۲۰ میلی گرم کولین، ۰٫۱۹ میلی گرم پانتوتنیک اسید، ۰٫۰۳ میلی گرم ویتامین B6 و ۵ میکروگرم فولات می‌باشد.

همچنین مقدار مواد معدنی در صد گرم شلیل خام عبارت است از کلسیم به مقدار ۶ میلی گرم، آهن ۰٫۲۸ میلی گرم، منیزیم ۹ میلی گرم، فسفر ۲۶ میلی گرم، پتاسیم ۲۰۱ میلی گرم، روی ۰٫۰۹ میلی گرم و منگنز به مقدار  ۰٫۰۵ میلی گرم  می‌باشد.

طبع و مزاج شلیل در طب سنتی

بر طبق مانبع ذکر شده در طب سنتی، طبع شلیل سرد و تر است.

مصلحات شلیل

از مصلحات شلیل می‌توان به عناب، کندر، عسل، زنیان، زیره و روغن زیتون اشاره نمود.

انواع شلیل

شلیل در چند نوع کشت می‌شود، نوعی از شلیل دارای گوشت زرد و سفید است که دارای پوستی صاف و به رنگ قرمز تیره هستند. طعم آن به نسبت هلو، قوی‌تر است. اگر بخواهیم شلیل زرد و سفید را با یکدیگر مقایسه کنیم، باید بگوییم که شلیل با گوشت سفید شیرین‌تر و کم‌تر اسیدی است. نوع دیگر شلیل، شلیلی است که به شلیل‌های هسته چسب معروف است، در این نوع شلیل، گوشت میوه به هسته آن جسبیده است. در آخر و نوع سوم، شلیل هسته جداست که گوشت شلیل از هسته آن کاملا جداست.

آشنایی با خواص درمانی شلیل در طب سنتی

آشنایی با خواص شلیل خشک در طب سنتی

عوارض و مضرات مصرف شلیل

آشنایی با خواص شلیل برای پوست و تهیه انواع ماسک‌های خانگی با شلیل

 

با تشکر از شما دوست گرامی
در صورت تمایل به تهیه عرقیحات گیاهی میتوانید به
فروشگاه اینترنتی عرقیجات گیاهی کاکوتی مراجعه نماید و خرید خود را در کوتاه ترین زمان ممکن ثبت نمایید . برای دانلود اپلیکیشن اندروید کاکوتی اینجا کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *