شوید گیاهی است با طعم و رایحه‌ی عالی که از آن در تهیه بسیاری از غذاها استفاده می‌شود. این گیاه علاوه بر کاربرد فراوانی که در صنعت غذا دارد، دارای خواص درمانی بیشماری نیز می‌باشد. شوید دارای طبیعت گرم و خشک است. این گیاه یک ساله با ارتفاع ۳۰ سانتی‌متر تا یک متر، دارای ریشه مخروطی شکل به رنگ سفید است. طول ریشه متغیر و بین ۱۰ الی ۳۰ سانتی‌متر است. ساقه گیاه شوید منشعب، استوانه‌ای، بی کرک، دارای خطوط طولی و در محل گره‌ها کمی فرو رفته است. بر‌گ‌های تازه و خشک شده این گیاه مانند زیره  معطر است.منشا اصلی گیاه شوید مناطق جنوبی روسیه، غرب آفریقا و مناطقی از مدیترانه است. امروزه تقریبا در همه مناطق جهان این گیاه کشت می‌شود. در ایران نیز این گیاه به طور فراوان در تبریز، تفرش و بجنورد و به صورت اندک در سایر مناطق کشور مشاهده می‌شود.

 استفاده از شوید برای تنگی نفس، بیماری‌های ناشی از سردی و تری سینه و معده، کمک به هضم غذا، رفع سکسکه، ضعف معده، تسکین درد قاعدگی، درد معده، بهبود دل پیچه و… مناسب است.

مصرف عرقیات گیاهی منجر به جذب فواید گیاه به بدن می‌گردد. خواص دارویی و درمانی عرقیات نسبت به خود گیاه بالاتر است. یکی از فراورده‌های گیاه شوید عرق آن است که سرشار از آنتی اکسیدان‌ها، املاح معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن می‌باشد. در طب سنتی خرید عرق شوید به دلیل داشتن فواید فراوان توصیه می‌گردد. شما عزیزان در صورت تمایل برای خرید عرق شوید می‌توانید از طریق این لینک اقدام نمایید.

عرق شوید

عرق شوید عصاره یا آب غلیظ حاصل از گیاه شوید است که از روش تقطیر حاصل می‌شود.

عرق شوید دارای ترکیباتی مانند ترپنوئیدها، فلانوئیدها، پلی فنول‌ها، ساپونین‌ها، آلکالوئیدها و پلی ساکاریدها می‌باشد. عرق شوید دارای مقدار قابل توجهی ویتامین و مواد معدنی است. عرق گیاهی شوید سرشار از منیزیم، کلسیم، آهن، فولات، ویتامین A و ویتامین C می‌باشد.

طبع عرق شوید

بر طبق منابع ذکر شده در طب سنتی طبع عرق شوید گرم و خشک است. بنابراین استفاده از این عرق گیاهی برای افراد دارای طبع سرد مناسب است.

آشنایی با خواص درمانی عرق شوید در طب سنتی

بهترین زمان برای استفاده از عرق شوید

مناسب‌ترین زمان برای مصرف عرق شوید، به میزان یک استکان پس از هر وعده‌ی غذایی می‌باشد.

مضرات مصرف عرق شوید

دمنوش شوید

از گیاه و تخم شوید می‌توان دمنوشی تهیه نمود که مصرف آن در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها توصیه می‌شود. این دمنوش ترکیبی از مواد معدنی و ویتامین‌های A و C است. در هر ۱۰۰ گرم از گیاه شوید مقدار ۴۳ درصد ویتامین A و ۴۰ درصد ویتامین C وجود دارد. همچنین این دمنوش سرشار از مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، منیزیم و فولات است. وجود ویتامین‌ها و مواد معدنی در این دمنوش باعث شده که در طب سنتی از آن به عنوان یک دمنوش برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها استفاده شود.

طرز تهیه دمنوش شوید

برای تهیه دمنوش شوید به یک قاشق غذاخوری شوید خشک شده یا تازه، یک لیوان آب جوش و مقداری عسل به دلخواه، نیاز داریم. شوید تازه یا خشک شده را در قوری بریزید و به آن آب جوش را اضافه کنید. قوری را بر روی حرارت غیرمستقیم قرار دهید تا برای مدت زمان ده الی پانزده دقیقه به خوبی دم بکشد. پس از مدت زمان ذکر شده، دمنوش را از صافی عبور داده و با مقداری عسل میل کنید. روش دیگر تهیه این دمنوش، با تخم شوید است. برای تهیه این دمنوش به دو قاشق چای‌خوری تخم شوید و یک لیوان آب جوش نیاز داریم. اجازه دهید این دمنوش برای مدت زمان ۱۰ دقیقه دم بکشد و پس از عبور دادن آن از صافی میل کنید. این دمنوش زرد رنگ و دارای طعم تندی است.

آشنایی با خواص درمانی دمنوش شوید در طب سنتی

عوارض مصرف دمنوش شوید

با تشکر از شما دوست گرامی
در صورت تمایل به تهیه عرقیحات گیاهی میتوانید به
فروشگاه اینترنتی عرقیجات گیاهی کاکوتی مراجعه نماید و خرید خود را در کوتاه ترین زمان ممکن ثبت نمایید . برای دانلود اپلیکیشن اندروید کاکوتی اینجا کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *