خانه طب سنتی استفاده از گیاهان دارویی برای درمان رفلاکس معده

استفاده از گیاهان دارویی برای درمان رفلاکس معده

توسط مدیر مجله
درمان رفلاکس معده

ممکن است برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که بعد از خوردن غذا احساس سوزش یا درد معده داشته باشید. این مشکل که به عنوان رفلاکس معده شناخته می‌شود، در صورت عدم درمان می‌تواند مشکلات جدی‌تری را برای شما به وجود بیاورد. اگر شما هم با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنید یا علائم خفیفی از رفلاکس معده را گاهی تجربه می‌کنید، این مقاله از کاکوتی برای شما نوشته شده است. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با درمان رفلاکس معده آشنا کنیم. ما را در ادامه این مطلب همراهی کنید.

درمان رفلاکس معده در طب سنتی

در ورودی معده یک حلقه ماهیچه‌ای وجود دارد که بعد از خوردن غذا باید بسته شود. در غیر این صورت، اسید تولید شده در معده به سمت مری حرکت کرده و خودش را به صورت سوزش قفسه سینه، تهوع، گلو درد، تلخ شدن مزه دهان و غیره نشان می‌دهد. عوامل مختلفی باعث بروز رفلاکس معده می‌شود. از جمله آن‌ها می‌توان به مصرف مواد مخدر، سیگار، چاقی و عدم تحرک، مصرف غذاهای چرب، مصرف برخی داروهای خاص و غیره اشاره کرد.

اگر گاهی رفلاکس معده به سراغتان می‌آید، حتما باید به دنبال درمان مناسب باشید. درمان گیاهی رفلاکس معده موثر بوده و می‌تواند برای تسکین علائم این بیماری کمک‌کننده باشند. از جمله گیاهان دارویی مناسب برای رفلاکس معده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱-سرکه سیب

برای درمان رفلاکس معده سرکه سیب معجزه می‌کند. دلیل این موضوع اسید موجود در سرکه سیب است که علاوه بر هضم راحت‌تر غذا باعث متعادل ساختن میزان اسید معده نیز می‌شود. برای درمان کافی است تا مقدار دو قاشق چای‌خوری سرکه سیب را با یک لیوان آب گرم ترکیب کنید. سپس ترکیب حاصل را قبل از هر وعده غذایی با فاصله ۲۰ تا ۳۰ دقیقه‌ای نوش جان کنید. این کار را چندین ماه تکرار کنید تا نتیجه مثبت آن را ببینید.

۲-زیره

سعی کنید که همراه با غذاهای خود زیره مصرف کنید. به خصوص اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که رفلاکس معده دارید، دانه‌های زیره می‌تواند برای درمان مشکل شما کارساز باشد. مصرف زیره کمک می‌کند تا هضم غذای شما راحت‌تر اتفاق بیفتد و گاز معده کمتر شود. برای این منظور کافی است تا مقدار یک قاشق چای‌خوری زیره را در یک لیوان آب بجوشانید. سپس صبر کنید تا به مدت ۵ دقیقه دم بکشد. بعد از آن می‌توانید این دمنوش خوش عطر و طعم را برای درمان رفلاکس معده خود نوش جان کنید.

۳-گل ختمی

یکی دیگر از راهکارهای خانگی برای رفع رفلاکس معده بهره‌مندی از خواص تسکین‌دهندگی گل ختمی است. شما می‌توانید برای رفع این مشکل خود از دمنوش گل ختمی استفاده کنید. برای این منظور کافی است تا مقدار دو قاشق غذاخوری گل ختمی را با یک چهارم لیوان آب ترکیب کنید. سپس بگذارید تا به مدت ۲۴ ساعت در آب بماند. صبح روز بعد می‌توانید این محلول را نوش جان کنید.

۴-جوش شیرین

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید جوش شیرین یک آنتی اسید طبیعی است. یعنی مصرف آن می‌تواند سریعا علائم رفلاکس معده را برطرف سازد. در صورتی که دچار سوزش معده شده‌اید، توصیه می‌کنیم که مقدار نصف قاشق چای‌خوری جوش شیرین را با یک لیوان آب ترکیب کنید. سپس محلول بدست آمده را نوش جان کنید. البته توجه به این نکته ضروری است که از مصرف بیش از اندازه جوش شیرین جدا خودداری کنید. چرا که انجام طولانی‌مدت این روش خود می‌تواند باعث بروز مشکلات معده شود.

۵-رازیانه

برای از بین بردن علائم رفلاکس معده، رازیانه را امتحان کنید. مصرف این گیاه دارویی به هضم بهتر غذا کمک کرده و با اثرات ضد التهابی خود می‌تواند برای درمان رفلاکس معده تاثیرگذار باشد. برای این منظور کافی است تا بعد از هر وعده غذایی مقدار نصف قاشق چای‌خوری رازیانه بجویید. همچنین می‌توانید برای رفع مشکل خود از دمنوش رازیانه نیز استفاده کنید. نوشیدن روزانه ۲ تا ۳ لیوان از این دمنوش کمک می‌کند تا دچار رفلاکس نشوید.

۶-ریشه شیرین بیان

یکی از خواص ریشه شیرین بیان، درمان رفلاکس معده است. مصرف این گیاه دارویی علاوه بر محافظت از لایه‌های روده به نرم‌تر شدن غشاهای مخاطی کمک می‌کند. این ویژگی کمک می‌کند تا التهاب معده شما کاهش پیدا کرده و اسپاسم آن از بین برود.

اگر شما هم قصد دارید تا برای درمان رفلاکس معده خود از خواص ریشه شیرین بیان بهره ببرید، کافی است تا مقدار نصف قاشق چای‌خوری پودر این گیاه دارویی را با یک لیوان آب ترکیب کنید. سپس قبل از هر وعده غذایی این محلول را نوش جان کنید. به مدت یک هفته روزی یک تا ۲ بار از این محلول را نوش جان کنید تا نتیجه مثبت آن را روی عملکرد معده خود ببینید.

البته توجه به این نکته ضروری است که اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید یا بیماری خاصی دارید، بهتر است قبل از خوردن حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.

۷-خردل زرد

برای درمان رفلاکس معده خود خردل زرد را امتحان کنید. مصرف این داروی خانگی کمک می‌کند تا اسید معده شما خنثی شود. در واقع این گیاه دارویی یک اسید بسیار ضعیفی دارد که می‌تواند میزان اسید معده را کاهش دهد. برای زمان‌هایی که رفلاکس شدیدی دارید، یک قاشق چای‌خوری از خردل زرد باعث می‌شود تا درد معده شما تسکین پیدا کند.

البته در برخی از شرایط خردل زرد می‌تواند باعث سوزش معده شود؛ بنابراین بهتر است که با احتیاط فراوان این داروی گیاهی را مصرف کنید یا خردل زرد را همراه با آب نوش جان کنید تا بیش از حد قوی و غلیظ نشود.

۸-نارون

اگر از رفلاکس معده خود خسته شده‌اید، دو قاشق غذاخوری از پودر گیاه نارون برای شما معجزه می‌کند. این گیاه دارویی به دلیل خواص تسکین‌دهندگی و آرام‌بخشی خود اثرات رفلاکس معده را از بین برده و باعث آرامش معده شما می‌شود. برای بهره‌مندی از خواص این گیاه دارویی کافی است تا دمنوش نارون را روزی ۳ بار نوش جان کنید. تکرار این کار برای درمان رفلاکس معده شما بسیار موثر است.

۹-آلوئه ورا

خواص ضد التهابی آلوئه ورا برای تسکین و رفع التهابات معده بسیار کمک‌کننده است. مصرف این گیاه دارویی باعث می‌شود تا اثرات رفلاکس معده شما بعد از مدتی از بین برود. برای این منظور کافی است تا مقدار یک چهار فنجان از آب آلوئه ورا را قبل از هر وعده غذایی نوش جان کنید تا بعد از خوردن غذا دچار رفلاکس معده نشوید. البته نباید در مصرف این گیاه دارویی زیاده‌روی کنید. چرا که اثر ملین دارد و می‌تواند مشکلات دیگری را برای شما به وجود بیاورد.

۱۰-بابونه

برای کاهش علائم رفلاکس اسیدی معده، از تاثیرات شگفت‌انگیز دمنوش بابونه بهره ببرید. برای درست کردن این نوشیدنی بسیار عالی کافی است تا مقداری از بابونه تازه را به همراه یک لیوان آب به مدت یک ربع دم کنید. بعد از خنک شدن می‌توانید این دمنوش را نوش جان کنید. بعد از استفاده از این دمنوش، آرامشی را در معده خود احساس خواهید کرد.

۱۱-بادرنجبویه

برای درمان رفلاکس معده و تسکین علائم ناشی از خواص شفابخش بادرنجبویه بهره ببرید. البته این نکته را به یاد داشته باشید که این گیاه را فقط برای مدت کوتاهی مصرف کنید.

۱۲-عسل

اگر اسید معده شما زیاد است و این موضوع باعث شده است تا بعد از هر وعده غذایی دچار رفلاکس معده شوید، توصیه می‌کنیم که هر روز صبح عسل نوش جان کنید تا برای همیشه درمان شوید.

راهکارهای موثر در درمان رفلاکس معده

در کنار مصرف گیاهان دارویی، رعایت نکات ساده زیر کمک می‌کند تا حدودی اسید معده شما کمتر شده و دچار رفلاکس معده نشوید. از جمله این راهکارها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جویدن آدامس: شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید جویدن آدامس می‌تواند جلوی رفلاکس معده را بگیرد. در واقع با جویدن آدامس میزان ترشح بزاق دهان شما بیشتر می‌شود. این شرایط می‌تواند اسید معده شما را کاهش دهد.
  • اصلاح عادت‌های نادرست هنگام خوابیدن: نحوه خوابیدن می‌تواند باعث افزایش اسید معده و در نتیجه رفلاکس معده شود. سعی کنید که شب‌ها به پهلوی چپ بخوابید تا میزان اسید معده در مری به حداقل برسد. همچنین بهتر است برای درمان رفلاکس معده هنگام خوابیدن سر شما کمی بالا قرار بگیرد تا جلوی بازگشت اسید معده به مری گرفته شود.
  • کاهش حجم غذا در هر وعده غذایی: در طول روز حجم مقدار غذای خود را کمتر کنید. وعده‌های غذایی کمتر باعث کاهش علائم رفلاکس می‌شود.
  • کاهش وزن: چاقی رابطه مستقیمی با رفلاکس معده دارد؛ بنابراین بهتر است با رعایت رژیم غذایی در کنار ورزش وزن خود را به حد طبیعی برسانید.
  • کاهش مصرف کربوهیدرات: یکی از راهکارهای بسیار موثر برای کاهش اسید معده، کم کردن مصرف کربوهیدرات است. به این دلیل که کربوهیدرات‌ها دیرهضم هستند. این موضوع می‌تواند باعث افزایش اسید معده و در نتیجه رفلاکس معده شود. با کم کردن مصرف این مواد غذایی از جمله نوشابه، شکر، شربت، انواع شیرینی و غیره مشکل خود را درمان کنید.
  • کنترل استرس: استرس و فشارهای روانی باعث تشدید اسید معده می‌شود. مدیتیشن و تکنیک‌های تنفسی کمک می‌کند تا بتوانید اضطراب و استرس خود را کنترل کنید و کمتر درگیر رفلاکس معده شوید.

سخن نهایی

درمان رفلاکس معده با روش‌های گفته شده در این مقاله قابل درمان است. اما توجه به این نکته ضروری است که اگر همچنان مشکل شما پابرجا بود، حتما به یک متخصص گوارش مراجعه کنید تا مشکلی جدی‌تر برای شما پیش نیاید. اگر شما هم تجربه‌ی استفاده از داروهای گیاهی برای رفع رغلاکس معده را دارید، می‌توانید زیر همین پست نظر خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

با تشکر از شما دوست گرامی
در صورت تمایل به تهیه عرقیحات گیاهی میتوانید به
فروشگاه اینترنتی عرقیجات گیاهی کاکوتی مراجعه نماید و خرید خود را در کوتاه ترین زمان ممکن ثبت نمایید . برای دانلود اپلیکیشن اندروید کاکوتی اینجا کلیک کنید

مطالب مرتبط

پیام بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.