خانه دسته‌بندی نشده آشنایی با خواص گیاه سدر و کاربرد آن در طب سنتی

آشنایی با خواص گیاه سدر و کاربرد آن در طب سنتی

توسط kakooti
آشنایی با خواص گیاه سدر و کاربرد آن در طب سنتی

سدر یکی از گیاهانی است که نام آن را در بیشتر ترکیبات آرایشی و بهداشتی مشاهده کرده‌اید. این گیاه دارای خواص بیشماری است  و به همین دلیل در طب سنتی دارای جایگاه ویژه‌ای می‌باشد. در این مقاله ما به معرفی خواص این گیاه شگفت‌انگیز و تهیه ماسک‌های زیبایی که ماده‌ی اصلی تشکیل دهنده‌‌ی آن سدر است می‌پردازیم. امیدواریم مطالب این مقاله مورد رضایت و پسند شما عزیزان قرار گیرد. با ما همراه باشید.

گیاه سدر یکی از قابض کننده‌های طبیعی در طب سنتی است. قابض کننده به این معناست که استفاده از این گیاه اعضا را از سستی و شلی خارج‌ می‌کند و باعث تقویت و سفتی آن عضو می‌شود. گیاه سدر دارای مزاجی سرد و خشک است و دارای رایحه‌ای معطر می‌باشد. این گیاه به شکل سنجد است و محل رویش آن در مناطق جنوب ایران می‌باشد. تمامی قسمت‌های این گیاه( میوه، برگ، شکوفه، ریشه )دارای خواص دارویی است و به همین دلیل جایگاه ویژه‌ای در طب سنتی دارد. این گیاه از زمان‌های دور تا به امروز مورد استفاده‌ی مردم بوده است.

آشنایی با خواص بیشمار گیاه سدر:

استفاده از شکوفه گیاه سدر روشی مناسب برای رفع عرق سوز شدن

گیاه سدر قبل از میوه شدن، شکوفه‌ای می‌دهد که از آن می‌توان ضمادی تهیه کرد که برای رفع عرق سوز شدن بسیار مناسب است. برای رفع این عارضه به این صورت عمل کنید که شکوفه‌ی سدر را ار عطاری تهیه کنید و آن را آسیاب کنید. حالا مقداری از این پودر را با آب مخلوط کنید و این ضماد را در حمام بر روی نقاط مورد نظر پوشش دهید. اجازه دهید این ضماد برای مدت زمان ده الی پانزده دقیقه بر روی پوست باقی بماند و سپس با آب شستشو دهید.

اگر پوست به دلیل عرق سوز شدن دچار آسیب شده است و بخواهید پوست را به همراه عرق سوز شدن درمان کنید، به این صورت عمل کنید که در ظرفی سه قاشق غذاخوری پودر شکوفه، دو قاشق غذاخوری سرکه و دو الی سه لیوان آب بریزید و با یکدیگر به خوبی ترکیب کنید. این ترکیب را روی پوست خود پوشش دهید و پس از پانزده الی بیست دقیقه شستشو دهید. این روش را روزانه یک الی دو مرتبه تکرار کنید تا بهبودی کامل حاصل شود.

استفاده از برگ سدر روشی مناسب برای لایه برداری پوست

از برگ گیاه سدر در بسیاری از وسایل آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود. از برگ سدر می‌توان ضمادی تهیه کرد و از آن برای درمان زخم استفاده کرد. همچنن می‌توان از آن ضماد برای لایه برداری پوست نیز استفاده نمود. افرادی که دارای پوستی چرب هستند این ضماد به متعادل کردن پوست آنها کمک شایانی خواهد کرد. این ضماد اگر همراه با آب تهیه شود دارای اثر معمولی است و اگر به همراه سرکه و آب باشد، اثربخشی آن بیشتر است. برای استفاده از روش لایه برداری به این صورت عمل کنید که ترکیب پودر برگ سدر، سرکه و آب را با یکدیگر به خوبی مخلوط کنید و آن روی پوست خود پوشش دهید و به صورت دورانی ماساژ دهید. این عمل باعث لایه برداری بهتر و تمیز شدن هر چه بیشتر پوست می‌گردد.

استفاده از سدر روشی مناسب برای داشتن پوستی نرم وشفاف

یکی از خواص بی‌نظیر گیاه سدر این است که باعث زیبایی چهره می‌شود. گاهی از اوقات خود را در آیینه نگاه‌می‌کنیم و شاهد کدری پوست خود هستیم. برای رفع این عارضه بهتر است که گیاه سدر را به همراه روغن بادام تلخ و کمی ماست ترکیب کنید و به صورت تازه استفاده نمایید. این ماسک را می‌توانید به مدت یک الی دو ساعت بر روی پوست خود استفاده کنید زیرا روغن بادام تلخ دارای چربی زیادی است و همین امر مانع آسیب رسیدن به پوست می‌شود. برای تهیه این ماسک به این صورت عمل کنید که مقداری گیاه سدر را از عطاری تهیه کنید و آن را بجوشانید، حالا به مساوات آب آن، روغن بادام تلخ اضافه کنید. شعله را کم کنید تا با حرارت ملایم آب اضافی تبخیر شود و عصاره‌ی سدر در روغن بادام باقی بماند. به جای روغن بادام می‌توانید از روغن زیتون نیز استفاده کنید و در زمان مصرف کمی روغن بادام تلخ به این ترکیب اضافه کنید. این ماسک را روی پوست تمیز خود که قبلا با یک شوینده‌ی مناسب پوستتان شسته و خشک کرده‌اید قرار دهید و اجازه دهید برای مدت زمان یک ساعت و یا بیشتر باقی بماند و سپس با آب شستشو دهید.

استفاده از گیاه سدر روشی مناسب برای درمان شوره سر

یکی از مشکلات پوستی که اکثر افراد با آن مواجه‌اند، شوره سر است. شوره سر علت‌های گوناگونی دارد و برای رفع آن می‌توان از گیاه سدر کمک گرفت. صمغ گیاه سدر برای رفع و درمان این عارضه‌ی ناخوشایند بسیار مفید است. برای استفاده از این روش به مقداری صمغ گیاه سدر نیاز داریم که بایستی آن را در آب حل کنید و در حمام از آن استفاده کنید. محلول را بر روی پوست سرتان پوشش دهید و با نوک انگشتانتان به آرامی ماساژ دهید. ماساژ را برای مدت دو الی سه دقیقه انجام دهید تا خواص مواد به عمق پوست نفوذ کند. حالا اجازه دهید این ترکیب برای مدت زمان یک ربع الی بیست دقیقه باقی بماند و سپس با آب نیمه‌گرم شستشو دهید. این روش ساده و در عین حال بسیار کارساز را به صورت مرتب تکرار کنید تا شاهد نتایج عالی و نوید بخش باشید.

استفاده از گیاه سدر روشی مناسب برای رفع ریزش مو

ریزش مو یکی از مشکلات عمده‌ی خانم‌ها و آقایان است. این مشکل ریزش مو باعث حس ناراحت کننده‌ای در افراد می‌گردد. برای رفع و پیشگیری از این عارضه می‌توان از گیاه سدر در طب سنتی کمک گرفت. گیاه سدر مقوی مو است و به تقویت هر چه بیشتر مو کمک شایانی می‌کند. اما ریزش مو در افراد متفاوت است و باید به این نکات که به آن اشاره می‌کنیم، توجه شود:

– گروهی از افراد هستند که منافذ پوست سرشان گشاد و قطر موهایشان زیاد است. همانطور که می‌دانیم گیاه سدر دارای خواص قابض کنندگی می‌باشد و بنابراین استفاده از آن به این گونه افراد توصیه می‌شود.

– گروه بعدی، افرادی هستند که موهای نازکی دارند و منافذ موهایشان تنگ است. بنابراین استفاده از گیاه سدر به این عزیزان توصیه نمی‌شود. این افراد می‌توانند از ترکیب سیر، فلفل و بادام استفاده کنند. این ترکیب باعث باز شدن منافذ پوست و بیرون آمدن مو می‌شود.

استفاده از ماسک سدر و آبلیمو روشی مناسب برای سفید کردن دست و بدن

یکی از ماسک‌های تهیه شده از سدر که برای رفع تیرگی دست و بدن می‌توان از آن استفاده نمود، ماسک سدر و آبلیمو است. برای تهیه این ماسک به دو الی سه قاشق غذاخوری پودر سدر و مقداری آبلیمو نیاز داریم. سدر را در ظرفی بریزید و به آن کم کم آبلیمو اضافه کنید تا به صورت ترکیب یکنواختی درآید. این ترکیب نه باید خیلی سفت باشد و نه خیلی شل. پس از تهیه این ماسک آن را به نواحی مورد نظر بدن خود بمالید و اجازه دهید برای مدت زمان ده الی پانزده دقیقه باقی بماند. پس از گذشت این مدت زمان با آب نیمه‌گرم شستشو دهید. از این روش به صورت مرتب استفاده کنید و شاهد اثرات نویدبخش باشید.

استفاده از ماسک سدر و ماست مناسب برای رفع جوش و جای جوش

یکی از ماسک‌های تهیه شده از سدر که برای رفع جوش و جای آن به عزیزانی که از این عارضه رنج می‌برند، توصیه می‌شود، ماسک سدر به همراه ماست است. این ماسک به خصوص برای رفع جوش‌های دوران نوجوانی و جوانی بسیار مناسب است. برای تهیه این ماسک به یک قاشق مرباخوری پودر سدر و یک الی یک‌ونیم قاشق مرباخوری ماست نیز داریم. دو مواد را با یکدیگر مخلوط کنید تا ترکیب یکنواختی حاصل شود. ترکیب حاصل شده را روی پوست تمیز خود که قبلا با یک شوینده‌ی مناسب شسته و خشک کرده‌اید بمالید و اجازه دهید برای مدت زمان یک‌ربع الی بیست دقیقه باقی بماند و سپس با آب سرد شستشو دهید. از این ماسک دو الی سه مرتبه در هفته استفاده کنید و از شر جوش و جای آنها خلاص شوید.

همچنین شما عزیزان از این ترکیب می‌توانید برای رفع خارش سر و التهابات پوستی نیز استفاده کنید.

استفاده از ماسک سدر و حنا و آشنا شدن با خواص آن

یکی از ترکیبات حاصل از سدر که دارای خواص بسیاری می‌باشد، ترکیب سدر و حنا است. برای تهیه این ماسک به یک الی دو قاشق غذاخوری حنای بیرنگ و یک قاشق غذاخوری پودر سدر نیاز داریم. دو مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و کمی به آن آب اضافه کنید تا خمیری شکل شود. توجه کنید که خمیر نباید سفت باشد. ترکیب حاصل شده را برای رفع تیرگی به نواحی مورد نظر خود بمالید و پس از گذشت پانزده الی بیست دقیقه با آب نیمه‌گرم شستشو دهید. از این ترکیب می‌توانید بعد از اصلاح نیز استفاده کنید. همچنین این ترکیب برای پیشگیری از عرق و از بین‌ بردن جوش صورت و بدن نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استفاده از ترکیب سدر و حنا برای پیشگیری از ریزش مو نیز مناسب است. برای استفاده به این صورت عمل کنید که ترکیب سدر و حنا را به کف سر و موهایتان بمالید و برای مدت زمان دو الی سه دقیقه ماساژ دهید. اجازه دهید این ترکیب برای مدت زمانی بر روی موهایتان باقی بماند و سپس با آب گرم شستشو دهید. توجه کنید که شستشو را به دقت انجام دهید زیرا باقی ماندن این ترکیب بر روی سر، جواب عکس می‌دهد یعنی باعث ریزش مو می‌شود.

استفاده از دمنوش گیاه سدر روشی مناسب برای رفع لاغری مفرط بدن

یکی دیگر از خواص این گیاه شگفت‌انگیز این است که استفاده از دمنوش ریشه‌ی آن برای افرادی که لاغر هستند و تمایل به چاق شدن دارند، بسیار مناسب است. برای تهیه این دمنوش به مقداری ریشه سدر نیاز داریم که آن را در ظرفی بریزید و به آن آب سرد اضافه کنید. ظرف را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. پس از جوش آمدن اجازه دهید  با شعله‌ی ملایم بجوشد تا به قرمز رنگ شود. پس از آنکه به رنگ مورد نظر رسید آن را از روی حرارت بردارید و نوش جان کنید.

رعایت نکات بسیار مهم در هنگام استفاده از ماسک سدر

  • هنگام استفاده از ماسک سدر بر روی پوست صورت به هیچ عنوان صحبت نکرده و تا اتمام زمان سکوت کنید. صحبت کردن در هنگام استفاده از ماسک سدر به مرور باعث ایجاد چین و چروک در پوست می‌شود.
  • نکته‌ی دیگر اینکه در مصرف ماسک‌ها حتی ماسک‌های طبیعی جانب احتیاط را رعایت کنید و از مصرف بیش از حد آن پیشگیری کنید.

خواص دیگر گیاه سدر

  • برگ سدر برای رفع مشکلات معده مناسب است.
  • به دلیل اینکه سدر دارای خواص ضدمیکروبی و ضد قارچی است، بنابراین استفاده از آن برای درمان انگل‌های پوستی موثر است.
  • برای افزایش فشار خون و رفع علائم سرماخوردگی می توان از دمنوش برگ سدر استفاده نمود.
  • این گیاه برای از بین بردن شپش بسیار مفید و اثربخش است.
  • از دیگر خواص سدر می‌توان به این مورد اشاره نمود که در طب سنتی از میوه‌ی این گیاه برای درمان بیماری سل، سرفه و برونشیت استفاده می‌شود.
  • برای درمان اسهال و زخم‌های روده و تب از سرخ‌ شده و یا بو داده‌ی میوه‌ی سدر استفاده می‌گردد.

در آخر به مضرات این گیاه پرخاصیت می‌پردازیم

  • میوه‌ی سدر همانند خود گیاه سدر دارای خواص زیادی می‌باشد. میوه‌ی سدر از طرفی برای دستگاه گوارش بسیار مفید است از طرفی هم پس از استفاده می‌تواند فرد را دچار نفخ کند.
  • یکی دیگر از مضرات میوه‌ی سدر این است که باعث ایجاد مشکلاتی در حافظه می‌شود. پس افرادی که دارای سابقه‌ تشنج و یا فلج هستند به این نکته توجه کنند و حتما قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنند. برای افزایش آگاهی شما عزیزان این مطلب  را هم اضافه کنیم که مسلح سدر، سکنجبین است، بنابراین بهتر است که در هنگام مصرف سدر از سکنجبین نیز استفاده شود تا از مضرات آن کاسته شود.

 

با تشکر از شما دوست گرامی
در صورت تمایل به تهیه عرقیحات گیاهی میتوانید به
فروشگاه اینترنتی عرقیجات گیاهی کاکوتی مراجعه نماید و خرید خود را در کوتاه ترین زمان ممکن ثبت نمایید . برای دانلود اپلیکیشن اندروید کاکوتی اینجا کلیک کنید

مطالب مرتبط

پیام بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.